OLUJA PRAVI HAOS PO SRBIJI: Beograd preživio apokalipsu, nevrijeme se premješta po svim dijelovima zemlje (FOTO + VIDEO)

U Sloveniji je još jučer napravila haos, a olujni oblaci nadvili su se danas nad cijelim regionom - najviši stepen upozorenja na jako nevrijeme i dalje važi kako za Sloveniju, tako i za Hrvatsku i dijelove Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

  • Regija

  • 05. Avg. 2023  05. Avg. 2023

  • 1

Jaka oluja stigla je u Srbiju oko 13 sati, a prvi na udaru su bili zapadni dijelovi zemlje. RHMZ iz sata u sata izdaje najnovija upozorenja za one dijelove zemlje koji su sljedeći na udaru, piše Blic.

U Sloveniji je još jučer napravila haos, a olujni oblaci nadvili su se danas nad cijelim regionom - najviši stepen upozorenja na jako nevrijeme i dalje važi kako za Sloveniju, tako i za Hrvatsku i dijelove Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Pola Srbije je danas u narandžastom, a pola u crvenom, najvišem stepenu upozorenja.

Drvo palo na automobile na Novom Beogradu

Nevrijeme koje je pogodilo Beograd napravilo je veliku štetu, a mnoga kola ostala su zarobljena na putu. Na fotografiji do koje je došao "Blic" vidi se da je drvo palo na automobile i zaustavilo saobraćaj u Ulici Dušana Vukasovića na Novom Beogradu.

alt

Beograd je danas zahvatilo snažno nevrijeme praćeno olujnim vetrom i gradom, a kiša je u pojedinim dijelovima grada nastavila da pada i u večernjim satima.

Jako grmlјavinsko nevrijeme koje je zahvatilo Pomoravlјe, premješta se na sjever, pa se jaki plјuskovi s grmlјavinom uz obilne padavine, lokalno i preko 40 mm, ali i jak vetar, večeras očekuju i na području Borskog okruga, južnog, a potom i u dijelovima srednjeg Banata.

"U Beogradu je danas oko 14 sati došlo do početka oluje i to na široj teritoriji grada, te je uži centar Beograda oko 14.30 sati zahvaćen izuzetno jakom i razornom olujom praćenom obilnim padavinama, jakim vetrom i gradom", saopćeno je iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju.

Kako se navodi, to je izazvalo niz problema na teritoriji grada, ali ono što je najkritičnije je da su pogođeni objekti infrastrukture, prije svega veliki broj trafostanica distribucije, kao i trafostanica 35 kilovata, posebno teritorije Čukarice, Bežanijske kose i Novog Beograda.

Nevrijeme i u Kikindi:

Novo upozorenje RHMZ

alt

Nevrijeme koje je pogodilo Beograd napravilo je veliku štetu, a mnoga kola ostala su zarobljena na putu. Na fotografiji do koje je došao "Blic" vidi se da je drvo palo na automobile i zaustavilo saobraćaj u Ulici Dušana Vukasovića na Novom Beogradu.

Kiša pada u Nišu

U Nišu je počela da pada kiša. Prvo je desetak minuta padao malo jači pljusak a onda se kiša smirila tako da trenutno pada slab pljusak, bez vetra.

Dramatične posljedice nevremena na Novom Beogradu

Jako nevrijeme pogodilo je danas popodne Beograd. Kiša, grad i jak vjetar okovali su prijestonicu, u kojoj se za samo 10 minuta, zahvaljujući olujnim oblacima, dan pretvorio u noć. Dramatično je bilo u svim dijelovima grada, a stanari dijela zgrada u Bloku 61 preživjeli su, kako kažu, prizor iz horor filma.

Kiša, olujni vjetar, grad, sve se to sručilo na prijestonicu u jako kratkom roku. Tamni oblaci su se spustili za 10 minuta, a sve oči sada su ponovo uprte u nebo i svi se pitaju da li će do kraja dana biti još nepogoda?

"Air Srbija" najavila moguća kašnjenja i otkazivanja letova na beogradskom aerodromu

Zbog zabrane točenja goriva i privremenog nestanka struje na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ usljed nepovoljnih vremenskih uslova, kao i gubljenja aerodromskih slotova, može doći do kašnjenja, pa i potencijalnog otkazivanja izvjesnog broja letova planiranih tokom dana. Posljedično, može doći do nepovoljnog utjecaja i na saobraćaj srpske nacionalne avio-kompanije u večernjim, kao i noćnim satima.

Oluja iščupala drvo, uništeni automobili, potop u Savskoj ulici

Oluja je u Beogradu, u Mirijevskom bulevaru, čupala visoka stabla. Neka od njih pala su na parkirane automobile.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...