OGROMNI NAPADI ŠIROM UKRAJINE: Rusi gađaju Kindžalima, napadaju iz Bjelorusije

"Trenutno su pod napadom regije Kijev, Vinutsija, Žitomir, Čerkasi. No zračne sirene čuju se u cijeloj zemlji", objavila je glasnogovornica Zelenskog Julija Mendel.

  • Evropa

  • 05. Avg. 2023  

  • 0

Rusi pokrenuli ogromne napade širom Ukrajine.

Rusija je pokrenula veliki napad na Ukrajinu. Eksplozije se čuju širom zemlje, a Ukrajinci tvrde da Rusi koriste Kinžale u napadima na gradove. Također, prema nekim informacijama Rusi ispaljuju projektile s područja Bjelorusije.

"Trenutno su pod napadom regije Kijev, Vinutsija, Žitomir, Čerkasi. No zračne sirene čuju se u cijeloj zemlji", objavila je glasnogovornica Zelenskog Julija Mendel.

Ukrajinska vojska objavila je da je rusko zrakoplovstvo aktivno na istoku zemlje.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova rekao je da je danas "salva" projektila pogodila njegovu zemlju nakon što je Rusija obećala brzu odmazdu za napade na brodove u Crnom moru.

Kubela je pozvao Zapad i svijet da naoružaju Ukrajinu borbenim zrakoplovima F-16 kako bi pomogli "zatvoriti nebo".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...