HISTERIJA U REPUBLICI SRPSKOJ: Dodikov zastupnik pobjesnio zbog fotografije Bećirovića i Dudakovića, evo šta se krije iza svega…

Sugovornici su naglasili da je od posebne važnosti sada u vremenu mira nastaviti zalaganje za očuvanje nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Saglasili su se kako je put države Bosne i Hercegovine u EU i NATO nezaustavljiv proces.

  • Politika

  • 07. Avg. 2023  

  • 11

Zastupnik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić rekao je da je podrška i slikanje člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića sa Atifom Dudakovićem, koji je optužen za zločine nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine, predstavlja provokaciju i pokušaj prijetnje srpskom narodu.

-Bećirović kao član Predsjedništva BiH pokušava stalno da provocira srpske žrtve i porodice žrtava i na taj način proizvodi dodatnu traumu svima u Republici Srpskoj, jer su zločini koje su Dudaković i njegova horda počinili monstruozni i ostavljaju duboke rane u srpskom narodu, rekao je Kojić Srni.

-Ovo je provokacija koja je na najnižem nivou, jer slikanje sa čovjekom optuženim za zločine nad Srbima, ne predstavlja zastrašivanje, već pokušaj prijetnje srpskom narodu. Sram te bilo Bećiroviću što podržavaš zlikovce i ubice, a sa druge strane sebe predstavljaš kao demokratu. Sve si pokazao sa ovim činom, rekao je Kojić.

-Sram vas bilo američki ambasadore u BiH ako ne reagujete na ovo. Da li vi provodite demokratiju po volji jednog naroda? Da li ste spremni da uvažite srpske žrtve? Niste, kao ni do sada, rekao je Kojić.

Podsjetimo, povodom 28. godišnjice deblokade Bihaća i Krajine član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je u Bihaću sa komandantom slavnog Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine generalom Atifom Dudakovićem.

Denis Bećirović odao je priznanje generalu Atifu Dudakoviću za ogroman doprinos u borbi za odbranu Republike Bosne i Hercegovine tokom agresije, kao i postratnoj izgradnji odbrambenog sistema Bosne i Hercegovine. Bećirović je naglasio da su borci Petog korpusa, koji je predvodio general Dudaković, časno branili državu Bosnu i Hercegovinu u vrijeme potpunog okruženja Bihaća i Krajine.

On je istakao da je to činjenica koja se mora reći jasno i glasno, jer da nije bilo boraca Petog korpusa Armije RBiH Bihać bi doživio sudbinu Srebrenice.

Sugovornici su naglasili da je od posebne važnosti sada u vremenu mira nastaviti zalaganje za očuvanje nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Saglasili su se kako je put države Bosne i Hercegovine u EU i NATO nezaustavljiv proces.

General Dudaković nije osuđen za zločine koje spominje Kojić, a čini se da iza napada i optužbi iz redova Dodikovog SNSD-a stoji pokušaj skretanja medijske pozornosti sa neviđenog skandala u Prijedoru o kojem je „Slobodna Bosna“ jučer ujutro izvijestila.

Više pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...