NERMIN NIKŠIĆ NAJAVIO NOVE SMJENE: „Sasvim je izvjesno da će i to doći na red…“

-Svakako da imamo namjeru u te kompanije dovesti ljude koji će provoditi politiku Vlade, poručio je Nikšić.

  • Vijesti

  • 07. Avg. 2023  

  • 3

Federalni premijer Nermin Nikšić oglasio se na društvenim mrežama i otkrio naredne korake federalne vlade.

-Ne mogu baš reći da ima nešto što smo planirali, a nismo uradili.

Ali ono što cijenim i ja sam, a i iz komunikacije sa građanima, iz komunikacije sa predstavnicima političkih partija parlamentarne većine to je činjenica da nismo do kraja proveli priču u upravama javnih preduzeća, u agencijama, u društvima u kojima Vlada FBiH ima većinski udio.

To ustvari pokazuje da mi nismo došli ovdje da se bavimo kadroviranjem i sječom kadrova nego da prije svega probamo usaglasiti i provoditi programe i politike oko kojih smo se dogovorili. Svakako da imamo namjeru u te kompanije dovesti ljude koji će provoditi politiku Vlade.

U nekim smo to već uspjeli u nekima to već radimo, u nekima nam to predstoji, ali sasvim izvjesno će i to doći na red, poručio je Nikšić, potvrdivši kako će uskoro doći do novih smjena.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...