UPUTIO PAMFLET SA ELEMENTIMA SRPSKE MITOMANIJE: "Ja sam Dobrica Kucalović, četnik kojeg Bošnjaci hrane i finansiraju da rušim Bosnu i Hercegovinu"

U pamfletu koji je danas uputio na adrese medija u Bosni i Hercegovini iznosi poluistine u kombinaciji sa ozbiljnim lažima srpske mitomanije, s jedinim ciljem da istinu pretvori u neistinu.

  • Mini market

  • 09. Avg. 2023  

  • 3

Pišući jučer tekst o srpsko - hrvatskoj propagandi kao važnom segmentu specijalnog rata koji Beograd i Zagreb vode protiv Bosne i Hercegovine, nisam ni slutio da ću danas imati priliku čitati propagandu i mitomaniju savjetnika ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine, piše novinska agencija Patrija.

A on je zapravo najbolji dokaz istinitosti mog jučeranjeg teksta, jer ne samo da je u svojoj reakciji na određene istupe koristio propagandu, već ju je kombinovao s mitomanijom.

Izvjesni Dobrica Kucalović, funkcioner je DNS-a i savjetnik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića. U pamfletu koji je danas uputio na adrese medija u Bosni i Hercegovini iznosi poluistine u kombinaciji sa ozbiljnim lažima srpske mitomanije, s jedinim ciljem da istinu pretvori u neistinu.

Kucalović tako navodi: “Srbi su, uz Jevreje, posljednji narod na planeti kojem bilo ko može držati lekcije o zločinima i genocidu. Mogu shvatiti da neko ima krizu identiteta i da želi da istorija počinje od kraja prošlog vijeka, ali istorija počinje mnogo ranije. Srbi su narod koji vijekovima živi ovdje i nikako ne mogu biti agresori na svom. Naprotiv, kroz te vijekove naš narod stalno je bio na udaru velikih sila i njihovih domaćih kolaboracionista. Nema pedlja ove zemlje da nije natopljena srpskom krvlju – od Prebilovaca, Hercegovine, Starog Broda, Sarajeva, Podrinja, Semberije, pa sve do Jasenovca. Ne moramo se vraćati na zločine Osmanlija, uzimanje danka u krvi i nabijanja na kolac, dovoljno je da se vratimo u prošli vijek u kojem je na području BiH stradalo 1,2 miliona Srba”.

Jedino tačno u svemu navedenom je činjenica da su Srbi uz Jevreje i druge narode širom svijeta stradali od ruku fašista.

Apsolutno je netačno i propagandistički da se Srbima ne može držati lekcija o genocidu, ako znamo da je rukovodstvo bosanskih Srba presuđeno za genocid, Srbija za pomaganje i nesprječavanje, a rukovodstvo srbijanske Službe za državnu bezbjednost za agresiju i širok spektar zločina. Da se ne vraćam u historiju i ne spominjem četnike Draže Mihailovića, jer ta mitomanija je već svesrpski problem.

No, činjenica da Kucalovića, kojeg plaćaju građani Bosne i Hercegovine, među njima najveći broj stradalnika od ruke srpskih zločinaca, dovoljno je porazna da bih radije prestao pisati tekst. Ali ne mogu, jer ako ja prestanem Kucalović neće, njegova misija je da laže, jer laž je najveći srpski proizvod.

Laže tako Kucalović da Srbi ne mogu biti agresori, a presuđeni su Srbi iz Srbije za agresiju na BiH. Laže da ne mogu biti zločinci, a kompletno im rukovodstvo u Rs osuđeno za različite zločine sve do genocida.

On laže, mi ga plaćamo. Jer, mi politički više nismo samo žrtve srpske propagande i mitomanije, već i bošnjačke bezmude elite koja nam je instalirala kadrove poput Kucalovića. A davno ih je profesor Enver Išerić pobrojao i razotkrio u načinu djelovanja kroz sistem protiv Bosne i Hercegovine. Nešić i u njega Kucalović su dio tog kruga.

U svom propagandnom pamfletu Kucalović navodi: “Nećete naći ni vidjeti snimak nijednog srpskog generala da naređuje poput Dudakovića: ‘Pali, ubij, sravni!’”.

Svi u Sarajevu, ali i svi koji su jednom gledali malo ozbiljniji zapis o ratu u Bosni i Hercegovini i opsadi Sarajeva čuli su naredbu glavnog realizatora zla srpske politike, komandanta zločinačke VRs Ratka Mladića da se tuku Pofalići, Velušići (Velešići), Baščaršija s obje strane i Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i da se Bošnjacima (muslimanima) razvuče pamet.

Da ne govorimo o naredbama za napade na porodilište, o naredbama koje su izdavali generali i komandanti Vrs u Srebrenici, Foči, Prijedoru… Dakle, znamo Kucaloviću da lažete, znamo i da su vojska i general kojim se dičite zapravo genocidni, jer ih je osudio međunarodni krivični sud. Znamo Kucaloviću i da je Rs, gledajući kroz te presude, nastala na širokom spektru zločina uključujući i genocid, pa je s punim pravom imamo nazvati tvorevinom nastalom na genocidu!

Kucalović u svom pamfletu laže i da su sarajevski Srbi preživjeli Osmanlije, Austrougare, Hitlerovu Njemačku, ali eto nisu Armiju RBiH. I naravno opet laže, jer svi mi koji smo živjeli u ovom gradu vidjeli smo pristojan broj Srba ne samo kako žive u gradu, nego i na brojnim pozicijama. Kucalović dakle, opet laže, jer bez laži nema srpske historije ni politike.

I bitno je u stopu raskrinkavati svaku laž svih kucalovića, ali je od vitalnog interesa za ovu državu da se svi poput Kucalovića i njegovog ministra Nešića udalje što dalje od budžetskih jasala Bosne i Hercegovine i entiteta FBiH, pa kada već propagiraju i prosipaju mitomaniju, neka ih plaćaju Dodik i Vučić, jer to rade za njihov račun.

Stoga, ako je ostalo mudrosti, smjelosti i snage u tom preostalom dijelu probosanskog političkog bloka, neophodno je hitno pokrenuti postupak smjene. To može bilo koji zastupnik ili delegat učiniti na svakoj sjednici. I da, konačni ishod te inicijative je bitan, ali ne i najbitnije. Ono najbitnije je što ćemo razlučiti ko je u Parlamentu Bosne i Hercegovine spreman ići u direktnu borbu s pijunima hegemonističkog projekta iz Srbije, koje je neophodno razbiti kako bi se bh. institucije oslobodile takvih. S druge strane, to bi bila jasna poruka Nešiću s tri prsta i njegovom propagandisti Kucaloviću, da ih više neće ova država plaćati za njihovo velikosrpsko, takoreći četničko djelovanje kroz institucije države na čijem raspadu ofanzivno djeluju.

Borba protiv propagande i pijuna koji je raspiruju znači i direktan sukob s takvima, pa je najbitnije u svemu ima li u Parlamentu Bosne i Hercegovine hrabrosti i političke zrelosti da ih se riješi.

U suprotnom, ostaje građanima ove zemlje, koji ne žele izgubiti domovinu, državu, identitet da krenu u svoju borbu, ma kakva ona bila!

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...