BIVŠA RADNICA HOTELA JABLANICA: “Iz iskustva osobno znam da su prema radnicima bili užasni i loši”

"Iz iskustva osobno znam da su prema radnicima bili jako užasni i loši. Ovo je, nadam se, trenutak kada će se početi cijeniti radnici ne samo u Jablanici već u BiH i općenito," rekla je ona

  • Društvo

  • 09. Avg. 2023  09. Avg. 2023

  • 0

Na protestima u Jablanici protiv nasilja protiv žena i na poslu pojavili su se brojni nezadovoljni građani od kojih su neki sigurno osjetili slične stvari na vlastitoj koži, piše Crna-hronika.info.

Između ostalih, na protestu se nalazi i jedna bivša radnica hotela Jablanica koja je za Oslobođenje govorila o svom iskustvu kada je bila zaposlena kod ovog poslodavca.

"Iz iskustva osobno znam da su prema radnicima bili jako užasni i loši. Ovo je, nadam se, trenutak kada će se početi cijeniti radnici ne samo u Jablanici već u BiH i općenito. Nasilje nije opcija i nadam se da će gazda hotela odslužiti kaznu", rekla je Matea Topić

Više od hiljadu ljudi protestvovalo je danas u Jablanici povodom podrške Enisi Klepo koju je, prije nekoliko dana, brutalno pretukao vlasnik hotela “Jablanica”, gdje je ona radila.

Građani su se, uz brojne transparente s tekstovima podrške Klepo, prvo okupili u centru grada, a potom su se uputili prema spomenutom hotelu gdje su neko vrijeme protestvovali te vlasniku Amiru Džafiću, koji je i pretukao Klepo, poručili da mu je mjesto u zatvoru.

Nasilnici moraju snositi posljedice”, “Nasilnicima je mjesto u zatvoru”, “Enisa, Jablanica je uz tebe”, “Nema opravdanja za nasilje nad ženama”, “Stop nasilju nad ženama”, su samo neki od plakata koje su nosili prisutni.

Ranije je Enisu posjetila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja joj je pružila podršku, a današnjim protestima se pridružio i federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, kao i Muriz Memić te brojni drugi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...