BOSANAC NAPRAVIO HAOS NA AUTOPUTU U HRVATSKOJ: Protjeran je...

Policija sumnjiči 27-godišnjaka da je od 2:30 do 3 sata na mjestu radova na cesti izvadio i razbacao po saobraćajnoj traci signalizaciju.

  • Hronika

  • 11. Avg. 2023  

  • 0

Mladić iz BiH star 27 godina protjeran je iz Hrvatske, izvijestila je PU brodsko-posavska.

Policijska stanica Okučani zaprimila je jučer oko 3 sata dojavu da je na autocesti A3 kod Dragalića došlo do naleta dva automobila na saobraćajnu signalizaciju koju je razbacala nepoznata osoba.

Policijski službenici su odmah upućeni na mjesto događaja te su oko 3:10 u blizini naplatnih kućica Okučani uočili osobu koja se nekontrolirano ponašala.

Utvrdili su da se radi o 27-godišnjem državljaninu BiH, kojemu je u bolnici u Slavonskom Brodu pružena ljekarska pomoć.

Nakon pružene pomoći 27-godišnjak je doveden u policijsku stanicu, a potom je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, priopćila je slavonsko-brodska policija.

Policija sumnjiči 27-godišnjaka da je od 2:30 do 3 sata na mjestu radova na cesti izvadio i razbacao po saobraćajnoj traci signalizaciju.

Na razbacanu signalizaciju potom su naletjeli automobil kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Republike Srbije i automobil kojim je upravljao 50-godišnji državljanin Republike Kosovo. Nije bilo povrijeđenih osoba. Pritom su nastala oštećenja na pneumaticima oba automobila.

Policijski službenici protiv 27-godišnjaka podnose poseban izvještaj kao dopune krivičnim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

U provedenom upravnom postupku sukladno odredbama Zakona o strancima, 27-godišnjaku je izdano rješenje kojim mu je izdana zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od 2 mjeseca, te je sinoć, oko 23.40 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška izašao iz Republike Hrvatske, a zbog neposjedovanja propisanih isprava izdan mu je prekršajni nalog. Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika”, priopćila je PU brodsko-posavska.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...