TEŽAK UDARAC PRIGOŽINU: Zloglasna grupa Wagner se osipa, ali ni to nije najgore od svega...

U Bjelorusiju su prošli mjesec stigle stotine plaćenika ruske grupe Wagner. 

  • Svijet

  • 13. Avg. 2023  

  • 0

Postoji realna mogućnost da Kremlj više ne financira plaćeničku grupu Wagner, objavilo je danas britansko ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je u dnevnom biltenu reklo da ruska država djeluje protiv nekih poslovnih interesa vlasnika Wagnera Jevgenija Prigožina nakon što je u junu vodio neuspjelu pobunu protiv vrha ruske vojske.

"Ako ruska država više ne plaća Wagner, drugi najvjerovatniji platitelji su bjeloruske vlasti", navodi se i dodaje da to iscrpljuje resurse Bjelorusije.

Ministarstvo je saopćilo da grupa Wagner ide prema smanjenju broja ljudi i rekonfiguraciji kako bi uštedjela na troškovima plaća u vrijeme financijskog pritiska.

U Bjelorusiju su prošli mjesec stigle stotine plaćenika ruske grupe Wagner. 

Litvanski predsjednik Gitanas Nauseda rekao je prije desetak dana da bi broj boraca Wagnera u Bjelorusiji mogao biti i veći od 4.000.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...