SEMIR EFENDIĆ, PREDSJEDNIK STRANKE ZA BiH: „Nekima je očito Beograd bliži od Gradačca…“

Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

  • Vijesti

  • 13. Avg. 2023  

  • 1

Semir Efendić, lider Stranke za BiH komentirao je šutnju bh. vlasti po pitanju proglašenja Dana žalosti u Bosni i Hercegovini, nakon nezapamćenog ubistva u Gradačcu.

-Prije samo tri mjeseca, nakon masovnog ubistva u Beogradu, isti dan održana je vanredna sjednica Vijeća ministara i proglašen Dan žalosti u BiH, i to na Dan sjećanja na ubijenu djecu opkoljenog Sarajeva 5. maj.

Sinoć te sjednice nije bilo, a nema ni Dana žalosti. Pa ni u Federaciji BiH…

Gradačac sam tuguje.

Nekima je očito Beograd bliži od Gradačca. Svaki dalji komentar je suvišan, poručio je Efendić.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

On je ubio je svoju suprugu ispred vikendice u mjestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova kćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo vidjeti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dijete.

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevjenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane, Džengiz Ondera i Džengiz Denisa. U krvavom piru je ranjena i majka, tačnije supruga ubijenih, koja se nalazi u životnoj opasnosti na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...