VANREDNA SJEDNICA: Vijeće ministara BiH sutra odlučuje o Danu žalosti nakon zločina u Gradačcu

Vanredna sjednica održava se nakon stravičnog zločina koji se 11. augusta dogodio u Gradačcu kada su ubijene tri, a ranjene tri osobe.

  • Vijesti

  • 13. Avg. 2023  13. Avg. 2023

  • 0

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine sutra će održati vanrednu telefonsku sjednicu s početkom u 9:30 sati. Na dnevnom redu će biti Prijedlog Odluke o proglašenju 16.8. Danom žalosti u BiH, a na inicijativu ministra za ljudska prava BiH Sevlida Hurtića.

"Sjednica je sutra, a dan žalosti bi se trebao proglasiti 16. augustom, obzirom da porodice još uvijek nisu preuzele tijela. Zbog toga će dženaza najvjerovatnije biti u srijedu, 16. augusta kada bi trebao i biti Dan žalosti, rekao je ministar Hurtić za portal Radiosarajevo.ba. 

Vanredna sjednica održava se nakon stravičnog zločina koji se 11. augusta dogodio u Gradačcu kada su ubijene tri, a ranjene tri osobe.

Podsjetimo, višestruki ubica Nermin Sulejmanović brutalno je usmrtio Nizamu Hećimović i još dvije osobe te ranio tri. 

U Gradačcu je proglašena trodnevna žalost, a na dan ukopa i dženaze ubijenih dan žalosti će biti u Tuzlanskom kantonu i Brčko distriktu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...