POGLEDAJTE KAKO ZLOČINAC NENAD STEVANDIĆ TERORIŠE BOŠNJAKE U KOTOR VAROŠI 1992. GODINE: Maltretira i udara preplašene ljude u donjem vešu i odvodi ih u logor (VIDEO)

Godinama se priča i o zloglasnom crvenom kombiju

  • Sjećanje

  • 13. Avg. 2023  13. Avg. 2023

  • 27

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine RS-a i predsjednik stranke Ujedinjena Srpska, već godinama se suočava sa optužbama vezanim za njegovu ratnu prošlost i ulogu u agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Zbog toga ga nerijetko proziva i narodni poslanik liste Za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Godinama na društvenim mrežama kruže snimci na kojima se vidi Stevandić koji je, kako navode svjedoci, komandant "Srpskih odbrambenih snaga" (SOS) u Kotor Varoši.

Učestvovao je, sudeći po snimcima, Stevandić u maltretiranju i prisilnom zatvaranju bošnjačkog stanovništva na području ovog gradića.

Naš portal je i ranije pisao o Stevandićevim "aferimima" iz prošlosti, a za razliku od prošlog puta na ovom snimku vidi se nekoliko novih kadrova.

Između ostalog, vidi se kako pripadnici SOS-a maltretiraju čovjeka kojeg žele pretresti i od njega traži da na zid, umjesto cijelog dlana i ruke, stavi samo tri prsta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...