U BEOGRADU UHAPŠEN DAMIR MEHIĆ BIBI: U Tuzli osuđen na 17 godina zatvora

Prema dostupnim informacijama, Mehić je koristio lažno ime i falsifikovani pasoš Republike Srbije kako bi pokušao izbjeći identifikaciju.

  • Hronika

  • 13. Avg. 2023  

  • 0

Damir Mehić, poznat pod nadimkom Bibi, priveden je na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu zbog pokušaja ulaska u Srbiju koristeći falsifikovane lične dokumente.

Prema dostupnim informacijama, Mehić je koristio lažno ime i falsifikovani pasoš Republike Srbije kako bi pokušao izbjeći identifikaciju.

Njegovo hapšenje predstavlja značajan trenutak u traganju za bjeguncem koji je osuđen na ozbiljnu kaznu zatvora.

Naime, Damir Mehić je ranije osuđen na 17 godina i pet mjeseci zatvora zbog svoje umiješanosti u ubistvo koje se dogodilo 2013. godine u centru Tuzle.

Ovo nasilno djelo bilo je posljedica krvavog sukoba između dvije kriminalne grupe.

Nakon izricanja presude, Mehić je dao sebi oduška i pobjegao u bjekstvo. Međutim, njegova skrivanja su se okončala u januaru 2018. godine kada je uhvaćen na Jahorini zahvaljujući zajedničkim naporima Tužilaštva Tuzlanskog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova TK. Nakon nekoliko godina provedenih u pritvoru, Damir Mehić je pušten na slobodu nakon okončanja sudskog procesa koji je rezultirao njegovom osudom.

Međutim, njegova sloboda nije potrajala dugo. Početkom ove godine, Mehić se ponovo našao u bijegu i protiv njega je ponovno izdata potjernica. Sadašnje hapšenje na beogradskom aerodromu predstavlja ključni korak prema izručenju i izdržavanju kazne koja mu je prethodno dosuđena.

Ovaj slučaj ukazuje na važnost međunarodne saradnje i koordinacije u hvatanju bjegunaca od pravde. Iako je Mehić izbjegavao odgovornost neko vrijeme, njegovo krajnje hapšenje i pritvaranje ukazuju na posvećenost pravosudnih institucija u oba regiona da se borave protiv kriminala i osigura pravda za žrtve.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...