NEBOJŠA VUKANOVIĆ OTKRIVA SADRŽAJ PISMA KOJEG JE DOBIO: "Hoće li Zoran Tegeltija od zeta kupiti prostor za Upravu za indirektno oporezivanje BiH?"

Novi terminal bi trebao biti prostor Energoinvesta u Lukavici čiji je vlasnik Tegeltijin zet.

  • Vijesti

  • 13. Avg. 2023  

  • 2

"Dobio sam pismo od službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH), o dešavanjima u ovoj važnoj instituciji, kadrovskim i drugim potezima novog direktora Zorana Tegeltije, kao i planovima za nove 'kombinacije', između ostalog kupovinu novog prostora za smještaj UIO BIH u Istočnom Sarajevu. Navodno Tegeltija namjerava da prostorije kupi od svog zeta Kresojevića, koji je raskomadao RAOP, a više detalja u tekstu koji prenosim u cjelosti, napisao je na svom blogu poslanik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

"Poštovani,

obraćam Vam se ovim putem kao jedinom koji ima hrabrosti suprostaviti se Zoranu Tegeltiji i pisati o njegovim postupcima.

Naime, želim ovim putem da vam dam još informacija o njemu i SNSD –u, vrlo rado ću biti vaš insajder u UIO BiH.

Pisali ste već o dijelu njegovih premještaja u UIO, ali tu je simptomatično da nije dirao šefove koji su hapšeni u prethodnom periodu kao npr. Radovana Đurića iz Bosanske Gradiške, kao i Nermina Klopića iz Tuzle.

Neke je čak i unaprijedio, kao svog kuma Gorana Marinkovića sa šefa ispostave Banja Luka na šefa Regionalnog centra Banja Luka.

Njihova namjera je da u Istočnom Sarajevu naprave carinski terminal, tj da ispostavu Sokolac spuste u Istočno Sarajevo u čemu će im svesrdno pomoći novopostavljeni šef Regionalnog centra Sarajevo Mladen Zirojević.

Novi terminal bi trebao biti prostor Energoinvesta u Lukavici čiji je vlasnik Tegeltijin zet.

Vi ste jedini imali hrabrost napisati nešto ali je situacija i kriminal u najavi mnogo gori.

I za kraj ekskluziva: Svog predhodnika Miru Džakulu je rasporedio za šefa odsjeka koji tek treba da se formira, a isti ne dolazi na posao iako ga vode da je na poslu".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...