ADVOKAT SENAD PEĆANIN, BEZ DLAKE NA JEZIKU: „U moru demagogije koju bestidni političari izlivaju nakon zločina u Gradačcu, ipak se drskošću izdvajaju Nermin Nikšić i Benjamina Karić…“

-A to bi, bezbeli, bio veliki jazuk, naročito nakon onakvog vatrometa u Sarajevu na dan onakvog zločina u Gradačcu, zaključio je Pećanin.

  • Vijesti

  • 14. Avg. 2023  14. Avg. 2023

  • 3

Senad Pećanin, sarajevski advokat i novinar, osvrnuo se na društvenim mrežama na reakcije političara nakon brutalnih ubistava u Gradačcu.

-U moru demagogije koju bestidni političari izlivaju nakon zločina u Gradačcu ipak se drskošću izdvajaju predsjednik SDP-a BiH i federalni premijer Nermin Nikšić, te potpredsjednica SDP-a i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ( rođ. Londrc). Nakon što je gradačački zločinac svirepo ubio suprugu pred djetetom, Nikšić se oglasio na društvenim mrežama:”

Nažalost, ovakve situacije se ne mogu predvidjeti, ali možemo dati sve od sebe da se institucionalno obračunamo sa svakim oblikom nasilja i kriminala.” A Karić (rođ. Londrc) je tragediju iskoristila da pozove Sarajlije u protestnu šetnju koju je zakazala za danas. Međutim, prije otprilike godinu dana visoki funkcioner SDP-a Kenan Magoda je brutalno fizički zlostavljao svoju tadašnju suprugu, majku zajedničke maloljetne djece, nakon čega mu je Općinski sud u Sarajevu izrekao mjeru zabrane približavanja žrtvi njegovog nasilja.

“Prišao joj je rekavši: “E sad ću te ubiti”, uhvatio za vrat i tom prilikom ju je udarao glavom od zid, a potom uhvatio za ruku i bacio na pod, nakratko izgubila svijest, a kada je vidjela da se nalazi u haustoru zgrade, bosa i u pidžami je izašla trčeći da se udalji iz zgrade, kako je muž ne bi vidio te pozvala svoje roditelje, koji su pozvali policiju, sa kojima je otišla u stan da se presvuče, a zatim sa roditeljima i bratom kod KUM-a Bolnice Koševo gdje joj je ukazana ljekarska pomoć”, navedeno je u Rješenju Općinskog suda u Sarajevu.

Nakon ovog “herojskog čina” Magoda je avanzovao i u SDP-u i u funkciji: nekadašnji direktor Turističke zajednice Sarajevo postao je - i još uvijek je- ministar aktuelne Vlade Kantona Sarajevo i to - hej! - kulture (i sporta). Ispred sjedišta SDP-a u Sarajevu, povodom najave Magodinog imenovanja na ministarsku funkciju, održan je i javni protest. No, uzaludno, jer su njegovo ministarsko imenovanje podržali upravo Nermin Nikšić i Benjamina Karić (rođ. Londrc).

Dakle, kad bahati siledžija u Gradačcu prekardaši mjeru “prihvatljivog” fizičkog iživljavanja nad ženom Nermin Nikšić najavi “institucionalni obračun sa svakim oblikom nasilja i kriminala”, a Benjamina Karić ( rođ. Londrc) organizuje protestnu šetnju. A kada bahati siledžija iz vrha SDP-a premlati ženu u “prihvatljivom granicama” njegov izbor za ministra podrže Nermin Nikšić i Benjamina Karić (rođ. Londrc). Sada je do Sarajki i Sarajlija: ne ukažu li se danas na protestnoj šetnji koju je smislila Benjamina Karić (rođ. Londrc), u društvu sa Nerminom Nikšićem i ministrom Kenanom Magodom, propašće još jedan odvratni populistički performans koji organizuje neznavena gradonačelnica. A to bi, bezbeli, bio veliki jazuk, naročito nakon onakvog vatrometa u Sarajevu na dan onakvog zločina u Gradačcu, zaključio je Pećanin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...