NENAD NEŠIĆ NAJAVIO: Ministri iz RS podržat će odluku o proglašenju Dana žalosti u BiH zbog tragedije u Gradačcu

Riječ je o gnusnom višestrukom ubistvu, koje je potreslo cijelo društvo u BiH, ali i region i Evropu - rekao je Nešić

  • Vijesti

  • 14. Avg. 2023  14. Avg. 2023

  • 1

Ministri u Vijeću ministara BiH iz Republike Srpske podržaće danas prijedlog odluke o proglašenju 16. avgusta Danom žalosti u BiH zbog trostrukog ubistva u Gradačcu, rekao je ministar sigurnosti u Vijeću ministara Nenad Nešić.

- Podržaćemo proglašenje Dana žalosti u BiH. Riječ je o tragičnom događaju koji je pogodio ne samo Gradačac i BiH nego i cijeli region, pa i šire, tako da ne vidim ništa sporno u tome da Dan žalosti bude proglašen i na nivou BiH - rekao je Nešić za Srnu.

On je naveo da se u nekim medijima postavlja pitanje zašto Dan žalosti nije proglašen prije, Nešić je rekao da bi on, da je sjednica Savjeta ministara o ovoj temi bila zakazana i ranije, imao isti stav i podržao prijedlog, dodajući da su to tehnička pitanja, a ne da neko ne želi da proglasi Dan žalosti u BiH.

- Riječ je o gnusnom višestrukom ubistvu, koje je potreslo cijelo društvo u BiH, ali i region i Evropu. Zbog toga, svi mi zajedno moramo imati jedinstveni stav prema ovako strašnim događajima - poručio je Nešić.

Savjet ministara trebalo bi da na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici razmotri prijedlog odluke o proglašenju 16. avgusta Danom žalosti u BiH zbog trostrukog ubistva u Gradačcu.

Nermin Sulejmanović iz Gradačca je u petak, 11. avgusta, iz pištolja ubio bivšu suprugu u prisustvu kćerke i to uživo prenosio na društvenoj mreži Instagram.

On je potom na različitim lokacijama u Gradačcu ubio oca i sina, te ranio policajca, muškarca i ženu. Sulejmanović je nakon toga izvršio samoubistvo.

U Gradačcu je proglašena trodnevna žalost. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...