NARODNI EVROPSKI SAVEZ: Dodik svakodnevno ponižava Trojku i državu BiH

“Nevjerovatna je količina političkog diletantizma koju konstantno pokazuju predstavnici tzv. Trojke u vlasti, posebno lideri NiP-a, SDP-a i NS-a Elmedin Konaković, Nermin Nikšić i Edin Forto", saopćio je NES.

  • Politika

  • 14. Avg. 2023  

  • 0

Narodni evropski savez oglasio se saopćenjem za javnost nakon što Vijeće ministara BiH nije proglasilo Dan žalosti na nivou Bosne i Hercegovine u srijedu 16. augusta.

Iz NES-a poručuju:

“Nevjerovatna je količina političkog diletantizma koju konstantno pokazuju predstavnici tzv. Trojke u vlasti, posebno lideri NiP-a, SDP-a i NS-a Elmedin Konaković, Nermin Nikšić i Edin Forto.

Njihov koalicioni partner Milorad Dodik na svakodnevnom nivou uspijeva da ponizi i njih i državu Bosnu u Hercegovinu, prvenstveno zbog nesposobnosti čelnika Trojke i njihove nezaježljive gladi za foteljama i pozicijama u vlasti.
Odlukom Vlade RS da proglasi Dan žalosti u manjem bh. entitetu povodom tragedije u Gradačcu, a izostankom takve odluke na nivou Bosne i Hercegovine, Dodik je još jednom unizio državu i pokazao je nefunkcionalnom, što očigledno ne smeta Konakoviću, Nikšiću i Forti. Vijeće ministara je funkcionalno samo kada Dodiku treba dati pozicije ili milione maraka iz bužeta BiH.
Dodik je lukavo preveslao partnere iz Trojke i činjenicom da je Vlada Republike Srpske prva proglasila Dan žalosti, a iz Vlade Federacije zasad samo muk.
Konaković, koji je ekspresno posjetio Beograd nakon slične tragedije i zdušno tada podržao progašavanje Dana žalosti na nivou BiH, također ništa konkretno ne poduzima.
Ili nema istu empatiju prema žrtvama iz Beograda i Gradačca ili ne želi kvariti priliku za šepurenje na crvenom tepihu svojim perjanicama u Sarajevu, poput Kenana Magode, ministra kulture i sporta KS. S obzirom na biografiju Magode, koja nije smetala čelnicima Trojke da ga imenuju, onda izostanak empatije u ovom slučaju nikoga ne treba ni da iznenađuje”, naveli su iz NES-a.

Danas na dan dženaze i ukopa Nizame Hećimović Dan je žalosti u Tuzlanskom kantonu i Brčkom.

Nju je podsjećamo prvo pretukao pa ubio Nermin Sulejmanović koji je potom ubio još dvije osobe, nekoliko ranio i na kraju izvršio samoubistvo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...