IGOR STOJANOVIĆ OTVORENO: "Apsurd mi je da političari čija stranka obnaša vlast organizuju šetnje"

Na današnje proteste u Sarajevu pozvala je Benjamina Karić.

  • Politika

  • 14. Avg. 2023  14. Avg. 2023

  • 2

"Nisam protiv protestnih šetnji građana, ali neću šetati, prije nego što sve ne pokušam da popravim sistem koji stalno pokazuje propuste",naveo je Igor Stojanović, SDP-ovac i potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, povodom današnje protestne šetnje građana organizirane nakon stravičnog trostukog ubistva u Gradačcu.

“Zato sam jutros organizovao sastanak sa ekspertom za ljudska prava i rodnu ravnopravnost Adnanom Kadribašićem, Ministrom pravde FBiH Vedranom Škobićem, njegovim pomoćnikom Damirom Šapinom i Lejlom Hodović iz gender centra FBiH. O konkretnim aktivnostima ubrzo ću vas obavjestiti nakon što struka da konkretne prijedloge”, zaključio je Stojanović.

Na današnje proteste u Sarajevu pozvala je Benjamina Karić, SDP-ovka i gradonačelnica Sarajeva.

Gradonačelnica Karić objavila je 16 zahtjeva koji se odnose na borbu protiv nasilja, prvenstveno nad ženama.

Nisam protiv protestnih šetnji građana. Ali neću šetati, prije nego što sve ne pokušam da popravim sistem koji stalno...

Objavljuje Igor StojanovićPonedjeljak, 14. kolovoza 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...