"KOLIKO VRIJEDI BOŠNJAČKO DOSTOJANSTVO?"; HARIS ZAHIRAGIĆ POZVAO TROJKU DA ODSTUPI: "Spasite sebe i nas ponižavanja..."

"Bošnjaci, od imenovanja nove vlasti, nisu ravnopravni, jer je Schmidt suspendovao na 24 sata ustavno pravo i ustavni položaj Bošnjaka", objašnjava Zahiragić.

  • Vijesti

  • 14. Avg. 2023  

  • 11

"Koliko vrijedi bošnjačko dostojanstvo?", pita zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo i delagat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Haris Zahiragić u svome današnjem Facebook statusu nakon što Vijeća ministara Bosne i Hercegovine nije proglasilo dan žalosti.

Njegov status prenosimo u cjelosti:

"Njihovi partneri u Vijeću ministara nisu glasali za proglašavanje dana žalosti na teritoriji cijele Države. Kažu nadležnosti? Govori neistine! Nije im smetalo da uradi Vijeće ministara prije par mjeseci, a kada ga je proglasilo radi tragedije u Beogradu. Konaković kaže kako ne razumije svoje partnere? Vjerujemo mu da ne razumije. U tome i jeste sav problem”, naglašava Zahiragić podsjećajući na neke od problema u kojima su se dolaskom “trojke” na vlast našli Bošnjaci i Bosna i Hercegovina:
'Vlada FBiH dan žalosti nije ni danas proglasila, nego će to uraditi u srijedu'; kaže nam Adnan Delić (Ministar u Vladi FBIH iz NIP-a) da je razlog to što ga je i Vlada Rs-a proglasila u srijedu – to je samo po sebi dovoljno loše.

Međutim, ni to nije cijela istina, na tome je insistirao HDZ u Vladi FBiH, navodno radi zakazanih koncerta u Hercegovini za danas i sutra.

Bošnjaci, od imenovanja nove vlasti, nisu ravnopravni, jer je Schmidt suspendovao na 24 sata ustavno pravo i ustavni položaj Bošnjaka.

Našao je ‘podobne’ Bošnjake koji će na to pristati.

Nije dugo trebalo da dođemo do toga da bošnjačke žrtve i tragedije, manje vrijede od drugih žrtava i tragedija.

Bošnjaci su, očito, čak i u svojoj državi, građani drugog reda.

Kako su nam ono najavili i obećali?

Dodik i Čović će dobiti potpuno nove pregovarače!

I dobili su ih, zaista!

Sklonite se, svakako vam narod nije ni dao podršku nego ste nametnuti, spasite i sebe i nas ponižavanja kojem nas na dnevnoj osnovi izlažete! – napisao je Zahiragić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...