DODIKOV ĐON-OBRAD: Zašto Obrad Kesić, ambasador BiH u Evropskoj Uniji, vječiti masno plaćeni lobista RS, jedini nije podržao Milorada Dodika?!

Navodno je svoje argumente Kesić pokušao predočiti Miloradu Dodiku, „ali je ovaj odbio razgovarati sa njim“.

  • Vijesti

  • 14. Avg. 2023  

  • 4

Među 16 ambasadora i konzula Bosne i Hercegovine srpske nacionalnosti koji su prije dva dana potpisali pismo podrške Miloradu Dodiku u njegovoj „pravednoj pravnoj borbi“ nema Obrada Kesića, ambasadora u Misiji BiH pri EU u Briselu! Ovu informaciju objavio je danas portal „Istok“ podsjećajući da je Kesić više od deset godina kao lični izbor Milorada Dodika iz budžeta Republike Srpske kao lobista u Washingtonu dobijao milione dolara.

Prema izvorima na koje se poziva portal „Istok“, Kesić je izostanak svog potpisao objasnio time da mu je „lično Viola Von Kramon (specijalne izvjestiteljica Evropskog Parlamenta za Kosovo) savjetovala da ne daje nikakve izjave, da vodi računa o ponašanju, jer on može pomoći Republici Srpskoj na drugi način“. Navodno je svoje argumente Kesić pokušao predočiti Miloradu Dodiku, „ali je ovaj odbio razgovarati sa njim“.

Portal navodi da je u Misiji BiH u Briselu zaposlena Kesićeva partnerka Olivera Nikolić.

„Godišnji budžet Predstavništva Republike Srpske  u Washingtonu iznosi 570 hiljada KM. Dodatno, RS na lobiranje u Washingtonu troši 63 hiljade dolara koliko plaća kancelariju McGinnis Lochridge. U prethodnih 15 godina Republika Srpska je potrošila preko 40 miliona KM na lobiranje. Rezultat su nikad lošiji odnosi sa SAD, izostanak stranih investicija i sve punije američke crne liste“, podsjeća portal „Istok“.

(„SB“, „Istok“)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...