ŠEF HRVATSKE DIPLOMATIJE O UHAPŠENIM NAVIJAČIMA: "Milanović nam jako, jako šteti"

"Roditelji su naši partneri, roditelji i grčke vlasti. Vaši partneri nisu neki dušobrižnici, među njima su neki parlamentarni zastupnici", ustvrdio je ministar.

  • Regija

  • 16. Avg. 2023  

  • 3

Ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman gostovao je večeras u Dnevniku HRT-a, gdje je komentirao premještanje hrvatskih državljana u grčke zatvore. Otkrio je kako grčko pravosuđe ne poznaje institut istražnog zatvora te da se osumnjičenici i osuđenici nalaze na istom mjestu.

Kazao je da je Ministarstvo na raspolaganju roditeljima uhapšenih navijača te da vlada čini sve kako bi zagarantirala sigurnost istih dok čekaju presudu. Ministar je izrazio saučešće porodici poginulog navijača AEK-a. Rekao je kako razumije zabrinutost roditelja te je dodao kako su oni već upućeni na Ministarstvo, vladu i diplomaciju.

"Najprije bih izrazio sućut obitelji poginulog grčkog mladića. Razumijem apsolutno zabrinutost roditelja, to je prirodno, ljudski. Roditelji su upućeni na Ministarstvo vanjskih poslova, na hrvatsku diplomaciju i vladu. Mi činimo od prvoga dana sve ono što nam je nužno, profesionalno, ljudski i što nam je ustavna obveza, naše veleposlanstvo u Ateni i Ministarstvo", rekao je Grlić Radman i otkrio kako su već razgovarali s različitim grupama roditelja.

Ministar vanjskih poslova napao je dio parlamentarnih stranki i zastupnika koje je okarakterizirao malim strančicama koje parazitiraju na ovom slučaju. Prozvao je i predsjednika Zorana Milanovića koji se u ponedjeljak oglasio te ustvrdio da Grčka nije pravna država.

"Počevši nažalost od predsjednika koji nam svojim izjavama jako, jako šteti. Gaf do gafa. Vidjeli ste reakcije grčkih dužnosnika. On svojim izjavama zapravo umanjuje sve napore koje činimo. Ja bih isto tako molio roditelje uz puno uvažavanje i brigu, ja imam djecu, suosjećam s njima. Roditelji su naši partneri, roditelji i grčke vlasti. Vaši partneri nisu neki dušobrižnici, među njima su neki parlamentarni zastupnici", ustvrdio je ministar.

Nastavio je s prozivkama opozicionih stranaka i predsjednika te je dodao kako je predsjednik mogao nazvati predsjednicu države, izraziti sućut i pridonijeti raspletu situacije.

"Oni su mogli uz toliko veliku brigu i nazvati nekog kolegu u grčkom parlamentu. Predsjednik države je trebao nazvati našeg veleposlanika, interesirati se za stanje hrvatskih državljana u Grčkoj. Mogao je nazvati predsjednicu države, izraziti sućut i vidjeti kako pridonijeti što boljem raspletu ove situacije", rekao je.

"Predsjednik vlade i ja, pa i drugi moje kolege, mi smo u svakodnevnom kontaktu više puta s našim veleposlanikom, a premijer se isto čuo u par navrata sa svojim kolegom Mitsotakisom. Ja sam također s ministrom vanjskih poslova, kao i kolega Malenica. Činimo sve ono najbolje što treba kako bismo zaštitili hrvatske državljane", kazao je ministar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...