O NJEMU BRUJI ŠPANJOLSKA: Luki Modriću je dosta svega, uskoro napušta Real Madrid…

Kroos je u igru ušao u 71. minuti, a Modrić devet minuta kasnije.

  • Sport

  • 17. Avg. 2023  

  • 1

Luka Modrić prvu je utakmicu Real Madrida ove sezone započeo na klupi, a uz njega je bio i Toni Kroos. Carlo Ancelotti u vezni je red na otvaranju La Lige protiv Athletic Bilbaa u početnu postavu stavio Aureliena Tchouamenija, Federica Valverdea, Eduarda Camavingu i Judea Bellinghama.

"Luka Modrić je jako uzrujan zbog trenutne situacije. Nije zadovoljan što na početku ove sezone mora prihvatiti ulogu igrača koji ulazi s klupe. To nema nikakve veze s onime što je zamišljao prije nego je potpisao ugovor s Realom na još godinu dana. Posebno s obzirom na to da je odbio sirenski zov miliona iz Saudijske Arabije da bi potpisao s Realom", piše Mundo Deportivo.

Kroos je u igru ušao u 71. minuti, a Modrić devet minuta kasnije. Novinare je na konferenciji za medije zanimalo znači li to da su njih dvojica nakon dugog niza godina izgubili mjesto u prvih 11, na što je Ancelotti kratko odgovorio: "Ne mogu reći da Kroos i Modrić neće biti starteri ove sezone."

"Kap koja je prelila čašu bila je utakmica s Athletic Bilbaom na San Mamesu na otvaranju La Lige. Modrić je u njoj dobio jedva deset minuta. Ušao je u igru umjesto Viniciusa kad je Real već vodio 2:0 i sve je bilo gotovo. Drugi je to put ove sezone da se to događa, Ancelotti ga je jednako koristio i u El Clasicu odigranom u Dallasu tijekom priprema", navode Španjolci, te dodaju:

"Modrić je mjesto u prvih 11 dobio samo u utakmici protiv Juventusa koju je Real igrao na pripremama. U njoj nije dobio punu minutažu, već ga je Ancelotti izvadio u 61. minuti. Ako se situacija ovako nastavi razvijati, nije isključeno da Modrić na zimu zatraži transfer i napusti klub."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...