TRAŽE NAKNADU: Porodice djece, koje je pobio Kosta Kecmanovć, tužile Srbiju i školu "Vladislav Ribnikar"

Tužba je podnesena u parničnom postupku za naknadu nematerijalne štete.

  • Hronika

  • 17. Avg. 2023  

  • 1

Porodica jednog djeteta ubijenog u maju u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu podnijela je tužbu protiv Republike Srbije, dok je druga tužila i školu u kojoj se masovno ubistvo desilo, objavio je portal nova.rs.

Članovi porodica djece ubijene u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ podnijeli su privatnu tužbu protiv 14-godišnjeg dječaka ubice Koste Kecmanovića i njegovih roditelja za naknadu nematerijalne štete, objavio je portal nova.rs.

Nova.rs navodi da je jedna porodica tužila i državu Srbiju, a druga školu.

Tužba je podnesena u parničnom postupku za naknadu nematerijalne štete.

Porodice ubijene djece podnijele su ranije tužbe protiv Koste Kecmanovića. Ukupno je 27 tužilaca.

13-godišnji učenik škole Kosta Kecmanović je 3. maja ubio osam djevojčica, jednog dječaka i službenika obezbjeđenja i ranio petoro đaka i nastavnicu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...