PROFESOR DANIEL SERWER: "SAD smatraju da bi nastao ozbiljan problem ukoliko bi koalicija 'Za budućnost Crne Gore' preuzela bezbjednosni sektor"

Dodaje da su sve opcije moguće, kada je riječ o formiranju Vlade.

  • Regija

  • 17. Avg. 2023  

  • 0

Sjedinjene Američke Države smatraju da bi nastao ozbiljan problem ukoliko bi koalicija Za budućnost Crne Gore preuzela bezbjednosni sektor, kazao je za Gradsku TV profesor Univerziteta “John Hopkins” u Vašingtonu Daniel Serwer.

Dodao je da NATO članice polako, ali sigurno shvataju da je veliki problem imati rusofile u Alijansi, s obzirom na slično opredjeljenje Mađarske.

Serwer navodi da treba sačekati formiranje Vlade, kako bi se mogli izvlačiti konkretniji zaključci.

“Posljednje što sam čuo od Vlade SAD-a je da DF nije prihvatljiv partner. Mislim da bi za SAD bio ozbiljan problem ukoliko bi bivši Demokratski front preuzeo bezbjednosni sektor. Mislim da polako, ali sigurno NATO članice shvataju da je veliki problem imati rusofile u Alijansi. Naročito ako se uzme u obzir to da je jedna takva zemlja – Mađarska – dio Alijanse”, ističe Serwer.

Dodaje da su sve opcije moguće, kada je riječ o formiranju Vlade. Izbori su završeni i treba da sačekamo ishod pregovora, poručuje Serwer.

“Crna Gora je demokratska i suverena država, imate izbore i potrebno je da formirate Vladu koja je u skladu s tim. SAD imaju problem s tim da čelnici DF-a zauzmu sektor bezbjednosti. Nije na nama da podržimo, ili ne podržimo Vladu, to je na građanima Crne Gore”, kaže Serwer.

Posljednjih nekoliko godina mogli smo vidjeti učinke vlasti u Crnoj Gori, kaže Serwer. Iako ne sključuje mogućnost formiranja stabilne vlade, zaključuje da bi politika nove izvršne vlasti prema NATO perspektivi mogla biti upitna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...