VUČIĆ STIGAO PRED ZID: „Sljedeće nedjelje očekuju nas veliki i teški pritisci po pitanju sankcija…“

Vučić je naveo da je pisanje stranih medija o Srbiji i njemu priprema i kampanja za ono što slijedi.

  • Regija

  • 18. Avg. 2023  

  • 0

Sljedeće nedjelje očekuju nas veliki i teški pritisci po pitanju sankcija Rusija, rekao je jutros predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u jutarnjem dnevniku RTS-a.

Vučić je naveo da je pisanje stranih medija o Srbiji i njemu priprema i kampanja za ono što slijedi.

„Ja očekujem velike i teške pritiske po pitanju sankcija Ruskoj Federaciji, vjerovatno najteže do sada. Očekujem najteže, najsveobuhvatnije, najobimnije. Uostalom možete da vidite da se u Srbiji polako pravi obruč, pokušavaju da me izoluju da ostanem sam…

Pogledajte medije, svi su postali Amerikanci ili Rusi, više Srba nema nigdje“,rekao je Vučić.

„Očekujem da se suočimo sa brojnim problemima zato što je situacija u Ukrajini takva da je jasno na bojnom ne možete lako Rusiju da pobijedite. Neću reći da Rusija može da pobijedi, jer ne može…“, rekao je.

Dodao je da „Srbiji slijedi najteži period do sada“.

„Očekujem da se mnogo toga rješava u narednih mjesec dana“, rekao je Vučić.

Vučić kaže za RTS da je politika stvaranja Velike Albanije proces koji će da se nastavi, i da premijer prištinskih institucija Albin Kurti neće stati.

„Nisu Srbi napustili KiM zbog tablica samo, to nije bio njihov kapric. Sjetimo se da je bilo mnogo nasilja, koje nije procesuirano… Hoću samo da kažem, da to nije pitanje hoćemo li mi nešto da osudimo. Politika stvaranja Velike Albanije je proces koji će da se nastavi, i Kurti neće da stane“, rekao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...