DJELOVAT ĆE SAMOSTALNO: Zastupnik u Skupštini ZDK Alen Kapković napustio Kasumovićevu stranku

On se zahvalio svima koji su mu, na proteklim Lokalnim izborima za Gradsko vijeće Grada Zenica 2020. godine te na Općim izborima za Skupštinu ZDK 2022. godine, dali povjerenje.

  • Politika

  • 18. Avg. 2023  18. Avg. 2023

  • 0

Zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona političkog subjekta Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad, Alen Kapković iz Zenice, napustio je klub te stranke te će u narednom periodu djelovati kao nezavisni zastupnik, javila je Fena.

- U politiku sam ušao sa idealima i velikom željom da svojim angažmanom, znanjem i energijom pokušam napraviti pozitivne pomake koje je naš grad, kanton, entitet, ali i cijela država zaslužila još davnih dana. Isti čvrst stav imam i danas, kada se stvari za mene, u političkom smislu, ipak, mijenjaju.

Od danas, s ponosom, mogu reći da sam samostalan i nezavisan zastupnik u Skupštini ZDK, koji će i dalje biti konstruktivan i kontinuirano se boriti za kvalitetniji život sugrađana i razvoj našeg kantona. Podržavat ću sve što je dobro i predstavlja pozitivne pomake u razvoju, prvenstveno našeg grada, a onda i kantona, Federacije BiH, ali i države u cjelini - napisao je na svom Facebook profilu zastupnik Kapković.

On se zahvalio svima koji su mu, na proteklim Lokalnim izborima za Gradsko vijeće Grada Zenica 2020. godine te na Općim izborima za Skupštinu ZDK 2022. godine, dali povjerenje.

Nakon izlaska iz Kluba BHI-KF Alena Kapkovića, pomenuta stranka, sada, u Skupštini ZDK ima četiri zastupnika pa sada Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine ima najviše, pet zastupnika u vladajućoj koaliciji.

Vladajuću koaliciju u tom kantonu čine BHI-KF (četiri), SDPBiH (pet), Demokratska Fronta (tri), Narod i Pravda (tri), koalicija predvođena HDZ-om BiH (tri), Narodni evropski savez (dva) te Naša stranka (jedan), što znači da, barem za sada, nije ugrožena skupštinska većina u Skupštini ZDK, koja ima ukupno 35 zastupnika.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...