VOŽD IZ LAKTAŠA OTVORENO PRIJETI: „Republika Srpska je spremna da ide do kraja, ako sruše Milorada Dodika i njegovu volju..."

-Očekujemo poteze koje će neki povući, rekao je Dodik.

 

  • Politika

  • 19. Avg. 2023  19. Avg. 2023

  • 10

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik poručio je da je RS danas stabilna državna zajednica ljudi koji su spremni da se nepokolebljivo bore za prava Srba, izborena putem Dejtonskog sporazuma i nisu spremni da prihvate voluntarizam bilo koga ko dolazi sa strane.

-Danas postoji stranac - Nijemac, koji pokušava da se ponaša okupatorski i misli da je dovoljno što ima vjetar u leđa od američke administracije da Srbima nameće zakone, da presuđuje, da otima imovinu, da otima Republiku Srpsku i srpski identitet.

To neće proći i ne može da prođe i Republika Srpska je spremna da ide do kraja! Ima naivnih među nama koji misle da bi, možda, s njima moglo da se razgovara. Među njima sam bio i ja nekada davno, možda prije dvadesetak godina, kada sam vjerovao u pravičnost zapadnog svijeta. Sada mogu da kažem da su oni potpuno navijački nastrojeni i nepravedni prema Srbima, izjavio je Dodik  u Kozarskoj Dubici.

-Još 1998. godine vidio sam kakve su njihove namjere - htjeli su da razgrade i sruše Dejtonski sporazum tako što će promovisati duh Dejtona, a kroz to eliminaciju prava Republike Srpske i na vojsku i na sve ono što su oteli, ali nisu promijenili Ustav.

Ustav ne poznaje vojsku BiH, SIPA-u, Obavještajnu službu, indirektne poreze, Sud i Tužilaštvo, javni televizijski servis ni regulatornu agenciju i mnogo čega drugog, kazao je Dodik.

-Moram da kažem, na stranu moj lični problem, to nije nešto što bi trebalo bilo koga da brine osim mene, ali ja ovdje kao predsjednik Republike moram da kažem da je to samo priprema da bi jednog dana, ako sruše Milorada Dodika i njegovu volju da brani Srpsku, osvanuo zakon tog istog Schmidta kojim je on rekao da su rijeke, šume, jezera, rude i sve ostalo u vlasništvu BiH i razvlastio Republiku Srpsku, koja poslije toga ne bi imala nikakvog smisla, kazao je Dodik.

-Nastavićemo da se borimo. Niko ne treba da kalkuliše da ovdje nema entuzijazma za borbu samo smo, možda, pomalo naučili nekog iskustva. Čekaćemo, nećemo povlačiti prve poteze. Ali, očekujemo poteze koje će neki povući, rekao je Dodik.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...