SUMANUTE OPTUŽBE HERCEG-BOSANSKIH JURIŠNIKA: Čovićevi mediji optužuju Željka Komšića za diplomatski skandal –„On je suradnik režima u…“

Nevjerovatne konstrukcije medijskih propagatora.

  • Vijesti

  • 19. Avg. 2023  19. Avg. 2023

  • 12

Mediji pod kontrolom Čovićevog HDZ-a nastavljaju iznositi sumanute optužbe na račun predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

Tako, HMS, neslužbeno stranačko glasilo HDZ-a BiH, piše da Željko Komšić, kojeg nazivaju "drugim bošnjačkim članom Predsjedništva BiH, koji već četvrti mandat uzurpira hrvatsku poziciju u kolektivnom šefu države", po svaku cijenu želi biti dio bosanskohercegovačkog izaslanstva koje bi u ponedjeljak trebalo sudjelovati na konferenciji „Krimska platforma“ u glavnom ukrajinskom gradu Kijevu.

No, ni tu nije kraj. Naime, HMS ide i korak dalje tvrdeći da bi ta posjeta mogla izazvati diplomatski skandal, a Komšića optužuju i da je blizak suradnik iranskog režima koji Rusima obilato prodaje dronove, a kojima se ubijaju ukrajinska djeca, žene i starci.

-Komšić je kao uzurpator hrvatske pozicije dobio službenu potporu veleposlanstva Islamske Republike Iran u Sarajevu. Njegov kadar Sven Alkalaj je kao veleposlanik BiH pri UN-u u nekoliko navrata u Općoj skupštini UN-a glasao protiv osude kršenja ljudskih prava u toj zemlji.

Komšić i Alkalaj su otišli korak dalje pa su u Vijeću sigurnosti glasali zajedno s Rusijom, a protiv odluka Christiana Schmidta što je izazvalo zgražanje u diplomatskim krugovima u Washingtonu, Londonu, Parizu, Rimu, Berlinu, Bruxellesu i Jeruzalemu. I visokopozicionirani član SDA Haris Zahiragić, stranke koja je osmislila projekt Komšić, je u jeku ruske agresije na Ukrajinu rekao kako će se oni okrenuti Moskvi, Ankari i Teheranu.

Nakon svega bit će zanimljivo vidjeti na koji način će po ovom pitanju reagirati u Hrvatskom narodnom saboru i Ministarstvu vanjskih poslova u Vladi Republike Hrvatske i hoće li upoznati ukrajinskog veleposlanika sa sjedištem u Zagrebu, a koji pokriva i Bosnu i Hercegovinu, Vasilja Kiriliča o Komšićevoj bliskoj suradnji sa zemljama koje sudjeluju ili podupiru agresiju na Ukrajinu, navodi se na kraju nevjerovatnog teksta Čovićevih medijskih jurišnika.

Podsjetimo, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Denis Bećirović u ponedjeljak putuju u službenu posjetu Ukrajini.

Oni će se, kako saznajemo, u glavnom gradu Ukrajine sastati sa tamošnjim zvaničnicima, a prisustvovat će i međunarodnoj konferenciji Krimska platforma koja se održava 23. augusta.

Ovo je prvi put da neko od članova Predsjedništva BiH posjeti Ukrajinu od početka rata.

BiH na ovaj način iskazuje podršku Ukrajini, koja se već godinu i pol dana brani od ruske agresije, a u međuvremenu je ta zemlja uspjela osloboditi veliki dio teritorija i napraviti velike pomake na terenu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...