LUKA GARZA PONOSAN ŠTO NASTUPA ZA BOSNU I HERCEGOVINU: "Ako budemo igrali na nivou prethodne dvije utakmice imamo šansu”

Zmajeve sutra očekuje finalna utakmica, a najbolji igrač BiH u utakmici protiv Izraela istakao je da je ponosan što će sutra predstavljati nacionalnu selekciju.

  • Sport

  • 19. Avg. 2023  

  • 0

Zvijezda košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Luka Garza najavio je finalni meč pretkvalifiakcija za Olimpijske igre protiv Poljske.

Zmajeve sutra očekuje finalna utakmica, a najbolji igrač BiH u utakmici protiv Izraela istakao je da je ponosan što će sutra predstavljati nacionalnu selekciju.

“Uzbuđen sam što ću igrati sutra. Oni su dobra ekipa, ali ponosan sam što sam ovdje i što predstavljam BiH. Znači mi mnogo, znamo da nismo imali najbolju predstavu prošli put protiv njih. Ako budemo igrali na nivou prethodne dvije utakmice imamo šansu”, rekao je Garza.

Garza je sinoć brilijrao i predvodio Bosnu i Hercegovinu do pobjede nad Izraelom za finale pretkvalifikacija za Olimpijske igre (86:77).

Sjajni Garza ubacio je 24 poena i uhvatio 11 skokova. Naročito je blistao u trećoj četvrtini. "Zmajevi" su pobjedom nad Izraelom izborili finale gdje će se sastati s Poljskom koja je u grupnoj fazi savladala našu selekciju.

Susret BiH i Poljske u Gliwicama na rasporedu je sutra od 14 sati i 15 minuta, a direktan prijenos finala pratite samo na FACE televiziji. Prije samog finala očekuje vas i specijalna emisija povodom susreta BiH i Poljske na programu od 13:45h. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...