ZMIJA UJELA DJEČAKA: Sumnja se da je otrovnica, hitno prebačen u bolnicu

Dječaci su sinoć bili u večernjem izlasku, a na klupu su sjeli da predahnu vraćajući se od zajedničke drugarice koju su ispratili kući.

  • Hronika

  • 19. Avg. 2023  19. Avg. 2023

  • 0

Dječaka (15) iz Svilajnca ujela je zmija usred noći, a pretpostavlja se da je u pitanju otrovnica. Nemili događaj se odigrao sinoć u kasnim satima, a zmija je dječaka ujela za ruku dok je sa drugom sjedio na klupi.

"Po prijemu poziva ekipa Hitne pomoć je izašla na teren i dječak je nakon primjene svih medicinskih procedura u takvim situacijama sanitetom prevezen u Klinički centar u Kragujevcu", potvrdili su u Domu zdravlja Svilajnac.

Dječaci su sinoć bili u večernjem izlasku, a na klupu su sjeli da predahnu vraćajući se od zajedničke drugarice koju su ispratili kući.

Zmija nije pronađena

Prema riječima dječakovih sugrađana oni su noćas pretražili čitav teren na kome se incident dogodio, međutim zmiju nisu pronašli.

"Odmah nakon što je mladić smješten na Infektivnu kliniku, javili su nam da pokušamo da nađemo zmiju prije svega da se otkloni opasnost da ne ujede još nekog. Prevrnuli smo svaki kamen, ali je nismo našli", rekao je mještanin Svilajnca koji dodaje da i ljekari sumnjaju da je otrovnica, po kliničkoj slici i otoku koji se veoma brzo razvio na prstu petnaestodogišnjaka.

Po prijemu u Klinički centar u Kragujevcu, dječak je zadržan na liječenju na Infektivnoj klinici ove ustanove.

Podsjetimo, građane Novog Sada juče je prestravio prizor kada su na gelenderu u jednoj stambenoj zgradi pronašli pitona, prenosi Kurir.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...