GRLIĆ RADMAN: "Članstvo Bosne i Hercegovine u EU je hrvatski nacionalni interes"

"Zaslugom RH je prošle godine BiH dobila kandidatski status i nadam se da će do kraja godine započeti pristupni pregovori”, zaključio je Grlić Radman.

  • Regija

  • 19. Avg. 2023  

  • 3

Ministar vanjskih poslova i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman kaže da je članstvo Bosne i Hercegovine u EU hrvatski nacionalni interes.

“Mi od samog početka podržavamo sva nastojanja BiH na tom putu. Također, zaslugom RH je prošle godine BiH dobila kandidatski status i nadam se da će do kraja godine započeti pristupni pregovori”, zaključio je Grlić Radman.

Ministar je komentirao i nadolazeći neformalni sastanka regionalnih lidera u Grčkoj.

“Idemo u Grčku povodom neformalnog sastanka regionalnih lidera, glavna tema je nastavak procesa evropskih integracija zemalja jugoistočne Evrope i kontinentalna stabilnost i sigurnost u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu”, izjavio je hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...