DRAMA NA JADRANU: "Meduze povrijedile više kupača"

Plaža je u trenutku bila ispražnjena.

  • Regija

  • 20. Avg. 2023  

  • 0

Brojni kupači povrijeđeni su proteklih dana na početku zadarskog kupališta Diklo.

Ispekle su ih meduze po tijelu, a neki su zadobili povrede i po licu jer ih je zapljusnuo val.

Plaža je u trenutku bila ispražnjena.

Među kupačima se pričalo o malim sitnim, tzv. japanskim meduzama koje su i dan ranije bile aktivne. Požalili su se i Zadrani koji su imali bliski susret s meduzama na plaži Borika. Naučnici su u julu najavili kako je u srednjem Jadranu već primijećene nakupine morske mjesečine, najtoksičnije jadranske meduze, one male ljubičaste koja je pekla 1980-ih godina.

Pretpostavlja se da je razlog za njihov broje ove godine to što smo imali puno kiše, a onda je naglo zatoplilo. More nije nikada bilo toplije, javlja Morski.hr

Najgore je kad plivač uleti u masu malih, ali opako vatrenih meduza. Nema načina da ispliva netaknut. Pretjerano mlataranje rukama, u pokušaju da ih se otjera od sebe, dovest će do još većih opekotina, ističu stručnjaci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...