SVE JE GOTOVO: Sergej Jakirović je novi trener zagrebačkog Dinama

S novim trenerom dolazi i novi stručni štab.

  • Sport

  • 21. Avg. 2023  

  • 0

Sergej Jakirović novi je trener Dinama.

 

Dosadašnji strateg Rijeke od ovog će ponedjeljka preuzeti kormilo prve maksimirske ekipe, a na klupi svog novog kluba debitovat će u četvrtak, 25. augusta, protiv Sparte iz Praga u prvoj utakmici play-offa Evropske lige.

S novim trenerom dolazi i novi stručni štab koji je i do sada sarađivao.

Trenersku je karijeru počeo u Sesvetama, nastavio u Gorici s kojom je u sezoni 2018/19. zauzeo peto mjesto u Prvoj HNL. Nakon kratke epizode u Mariboru načinio je podvig s mostarskim Zrinjskim kojeg je u sezoni 2021/22. dobro do naslova prvaka Bosne i Hercegovine s čak 27 bodova više u odnosu na drugoplasirani Tuzla City.

Gospodin Sergej Jakirović novi je glavni trener Dinama. Dosadašnji strateg Rijeke od ovog će ponedjeljka preuzeti...

Objavljuje GNK Dinamo ZagrebPonedjeljak, 21. kolovoza 2023.
 

Od novembra prošle godine Jakirović je bio na klupi Rijeke.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...