SEJAD ĐOZO TVRDI: “SDA je koalicioni partner Srđanu Mandiću"

On je ponovio da Mandić krši Sarajevski dogovor kojeg su potpisale stranke Trojke.

  • Politika

  • 22. Avg. 2023  22. Avg. 2023

  • 3

Sejad Đozo , predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo za N1 je ponovio ranije stavove zbog čega je Narod i pravda, stranka kojoj pripada pokrenula opoziciju načelnika ove općine Srđana Mandića o čemu će na kraju konačnu riječ dati građani na referendumu.

Đozo je naveo da postoje spinovi da opoziciona SDA u ovoj općini sarađuje s NiP-om, te on objašnjava da je situacija zapravo suprotna.

“SDA je danas koalicioni partner Srđanu Mandiću jer SDA nije potpisala opoziciju Mandića. Njih je dvoje u Klubu. Klub SDA nije glasao za opoziciju Mandića”,  rekao je Đozo.

Za Đozu nema sumnje, ponovio je da Mandić krši Sarajevski dogovor kojeg su potpisale stranke Trojke, te da iako danas SDP i Naša stranka pružaju podršku Mandiću, Đozo tvrdi da to na terenu baš i nije tako.

“Ja vam kažem da su meni visoki funkcioneri SDP-a i Naše stranke prije godinu dana dolazili i govorili da ovako ne može, da trebamo nešto poduzimati i da trebaju sjesti najveći funkcioneri Trojke da se preispita rad Srđana Mandića”, istaknuo je Đozo .

Rad prethodnog načelnika iz SDA

Prethodni načelnik ove općine Nedžad Ajnadžić je makar poštovao Općinsko vijeće, stava je Đoze i kazao da su svi projekti koji se sada rade započeti u vrijeme mandata Ajnadžića.

“Ajnadžić je poštovao Vijeće kao predstavničko tijelo u jednoj općini. Vijećnici su predstavnici građana, predstavnički organ u jednoj općini. Oni su predstavnici građana. Poštovao je građane i sjednio na sjednicama po 18 sati. Načelnik Mandić je do sada sjedio 20-30 posto, to je neopštivanje viječnika” , naveo je Đozo.

Đozo je govorio o regulacijskim planovima, kako su neke tvrtke prodavale stanove iako za to područje nije usvojen ni Nacrt regulacijskog plana, te je pozvao istražne organe da istraže određene sumnje koje navodi Mandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...