TABAKOVIĆ NAJOŠTRIJE OSUDIO PREMLAĆIVANJE DJEČAKA U OSMACIMA: "Bez jasne reforme policije nema opstanka Bošnjaka u RS"

Zahtjeva hitno sankcioniranje inspektora i utvrđivanje njihove odgovornosti.

  • Društvo

  • 23. Avg. 2023  23. Avg. 2023

  • 2

Predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske Alija Tabaković najoštrije je osudio premlaćivanje i fizičko zlostavljanje malodobnog dječaka u stanici policije u Osmacima. 

"Ovaj sramni i nedopustivi događaj dokaz je da u policiju, koja je presuđena za genocid ne može biti povjerenja. Bez jasne reforme policije i čišćenja kadrova koji su krvnički nastrojeni prema nesrbima u ovom entitetu zasigurno nema opstanka Bošnjaka na ovom prostorima", poručio je Tabaković.

Zahtjeva hitno sankcioniranje inspektora i utvrđivanje njihove odgovornosti, a od viših nivoa vlasti u BiH očekuje da stanu u odbranu povratnika u entitet RS.

"Ovo nije prvi, a sigurno ni posljednji slučaj premlaćivanja Bošnjaka. Jedina razlika je u tome da je premlaćivanje preneseno sa ulice u policijsku stanicu", kazao je Tabaković u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...