PUTIN SE PRVI PUT OGLASIO NAKON PADA AVIONA: Prigožina opisao kao talentovanog biznismena

U svom prvom komentaru ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je sućut.

  • Svijet

  • 24. Avg. 2023  24. Avg. 2023

  • 2

Šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin poginuo je u privatnom avionu koji se u srijedu navečer srušio sjeverno od Moskve i u kojem nema preživjelih, objavile su ruske vlasti. Uz njega je bio i zapovjednik, drugi čovjek Wagnera Dmitrij Utkin. Po prvi put nakon pada aviona oglasio se i Vladimir Putin.

U svom prvom komentaru ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je sućut.

Putin je Prigožina opisao kao talentiranog poslovnog čovjeka kojeg poznaje od 1990-ih. Rekao je da će Rusija ispitati sve u vezi s nesrećom, ali će trebati vremena za istragu.

Prve komentare je Putin uputio 24 sata nakon pada aviona, prenosi Sky News.

Neki zapadni stručnjaci vjeruju da je Putin možda naručio atentat iako se to ne može provjeriti. Brojni politički protivnici ruskog predsjednika završili su živote na misteriozan način.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...