PJEVAJUĆI STIGAO DO NEUMA: Amerikanac prodao kuću da bi obišao Balkan

Ta njegova radoznalost dovela je do toga da je napustio posao, prodao svoju kuću u SAD i preselio se na Balkan.

  • Društvo

  • 25. Avg. 2023  

  • 1

Justus Reid je Amerikanac koji je zaljubljenik u balkansku muziku. Iako nema balkanske korijene, vidio je veliki izazov u tome da pjeva na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku, a njegove izvedbe postale su viralne na društvenim mrežama, prenosi Hayat.ba.

Ta njegova radoznalost dovela je do toga da je napustio posao, prodao svoju kuću u SAD i preselio se na Balkan.

Dao sam otkaz na poslu, prodao sam svoju kuću i selim se na Balkan. U julu krećem sa svojom turnejom. Počet ću od Srbije. Idem autobusom sve do Makedonije, zatim preko Crne Gore do Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije – otkrio je influenser u videu na TikToku.

U tom svom pohodu stigao je i do Bosne, Sarajeva…

Jučer je objavljen video koji prikazuje Justusov put u Neum. Naime, trojica Bosanaca vode ga na more (ne baš njegovom voljom) u žutom Yugi beogradskih registracija. Tokom puta staju i na janjetinu u „Sedmicu“, pjevaju hit „Kad zamirišu jorgovani“, spavaju, izbjegavaju koze na putu… A sve da bi došli do konačnog cilja – Neuma.

Snimak već ima dva miliona pregleda i mnoštvo komentara.

Prodajem kuću i selim se na Balkan, bez šale”, “Legende, svaka vam čast”, “Bosanci su najbolji ljudi koje poznajem, pozdrav iz Kanade”, “Baš mi je drago da ti se sviđa u BiH”, samo su neki od njih.

Ovo je najbolji video koji sam dosad snimio – priznao je i sam Justus.

Video pogledajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...