ALMA ČOLO OTVORENO O TROJKI: "Ova vlast dosta griješi, pogrešno je procijenila koalicione partnere. SDA je za njih mašina" (VIDEO)

"Političke stranke nisu te koje trebaju da sude da li se radi o kriminalu. To je na pravosudnim organima", kazala je Čolo.

  • Politika

  • 25. Avg. 2023  

  • 1

Bivša dugogodišnja članica SDA, diplomirana pravnica, Alma Čolo gostujući u emisiji Vijestnik FACE televizije kritikovala je Trojku (SDP, Naša stranka i NIP) kazavši kako "ova vlast dosta griješi".

"Potrebno je najmanje godinu dana da vidimo efekte rada. Čini mi se da ova vlast dosta griješi. Pogrešno je procijenila kolicione partnere. Nisu imali iskustva sa Dodikom i Čovićem. SDA je imala puno više iskustva sa njima. Griješe prvenstveno prilikom podjele kadrova i raspodjele pozicija", objasnila je Čolo.

Navodi da svaka nova vlast nalazi greške prethodne vlasti.

"Političke stranke nisu te koje trebaju da sude da li se radi o kriminalu. To je na pravosudnim organima", kazala je Čolo.

Dodaje da "zna sve nedostatke SDA".

"Ali kada vidim kako rade druge političke partije SDA je za njih mašina. Neću se vraćati u SDA i politiku, mada teško je biti apolitičan. SDA je loša kao opozicija. Samo govore o izdaji i ne prave nikakve konkretne poteze da djeluju kao konstruktivna opozicija. SDA bi mogla biti bolja i aktivnija opozicija", poručila je Čolo.

Gostovanje Alme Čolo pogledajte na ovom videu od 43:24:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...