"PREGOVARAMO S DRUGIM AVIOKOMPANIJAMA": Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla oglasili se o odlasku Wizz Aira

Ističu da je Aerodrom Tuzla prevezao u prvoj polovini godine 430.000 putnika što je rekordan rezultat u dosadašnjem poslovanju aerodroma.

  • Ekonomija

  • 26. Avg. 2023  

  • 0

Odluka Wizz Air da od sredine septembra ukine svoju bazu u Tuzli i obustavi nekoliko linija razočarala je mnoge građana koji koriste usluge ove aviokompanije.

U dopisu koji su iz uprave Wizz Aira poslali Aerodromu Tuzla napisali su uopćenu formulaciju u kojoj navode da „zbog promjenjivog ekonomskog okruženja i optimizacije njihove mreže letova smanjuju svoj kapacitet“.

Dodali su da i dalje zadržavaju "odličnu stratešku saradnju sa Međunarodnim aerodromom Tuzla", te da "Aerodrom ništa nije mogao uraditi da se ovo ne desi".

Ističu da je Aerodrom Tuzla prevezao u prvoj polovini godine 430.000 putnika što je rekordan rezultat u dosadašnjem poslovanju aerodroma.

"Sve infrastrukture projekte koji su traženi od strane aviokompanija kroz dugogodišnje poslovanje aerodrom Tuzla je ispunjeni ili su u toku što uključuje i poslednji zahtjev za ugradnjom svjetala centralne lininje PSS, što je bio zahtjev “Wizz aira” iz maja 2023.godine", kazali su za Hayat.ba iz Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Dodaju kako je Uprava Aerodroma nakon informacije o smanjenju obima poslovanja “Wizz aira” bez odlaganja počela voditi razgovore sa drugim aviokompanijama o poslovnoj saradnji uz poseban akcenat na preuzimanju destinacija na koje “Wizz air” neće letjeti od oktobra 2023.

"Bitno je istaći da pronalazak druge aviokompanije ili više njih kao zamjena za “Wizz air” je od izuzetne važnosti za putnike, aerodrom Tuzla i sve privredne grane koji su pružali servis putnicima na aerodromu Tuzla", navode.

Pitali smo i da li uskoro ili u bliskoj budućnosti planiraju uspostavu novih aviolinija.

"Uprava aerodroma Tuzla zajedno sa Irfanom Halilagićem, premijerom Tuzlanskog kantona, Žarkom Vujovićem, predsjedavajućim Skupštine Kantona i Denisom Bećirovićem, kantonalnim ministrom trgovine, turizma i saobraćaja pregovara sa drugim niskobudžetnim aviokompanijama, pokušavamo naći najkvalitetnije rješenje. Aerodrom Tuzla intenzivno radi na prevazilaženju okolnosti nastalih najavljenim smanjenjem zračnih operacija “Wizz aira” i vjerujemo da će se pronaći adekvatno rješenje za trenutnu situaciju", kažu iz Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...