VOJVODA ANDRIJA MANDIĆ ZAKUKAO: "Srbi ne mogu u Vladu Crne Gore, a Bošnjačka stranka može..."

"Da su se pitali političari iz Bošnjačke stranke, Milatović danas ne bi bio predsjednik Crne Gore, a Spajić ne bi bio mandatar".

  • Regija

  • 27. Avg. 2023  28. Avg. 2023

  • 8

Nakon što je objavljeno da prosrpske stranke neće biti u novoj vladi Crne Gore, uslijedile su oštre reakcije.

Јedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore, četnički vojvoda Andrija Mandić izjavio je da lider Pokreta Evropa sad i mandatar Milojko Spajić pokušava na sve načine prekrojiti izbornu volju građana, piše Politički.ba.

Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije, naveo je da Spajić pokušava iz Vlade istisnuti koaliciju Za budućnost Crne Gore, odnosno autentične predstavnike Srba, a da raširenih ruku dočeka stranke koje su do posljednjeg dana vladavine Mila Đukanovića bile uz njega.

"Kako se sinoć čulo nakon Glavnog odbora Pokreta Evropa sad, koalicija Za budućnost Crne Gore ne može u vladu zbog nedostatka iskrenosti: u našu iskrenost se sumnja, a u Mehmeta Zenku, sa liste DPS-a, ni najmanje. Spajiću se posebno dopada iskrenost Bošnjačke stranke, koja je radila da Milo Đukanović pobijedi, a da izgubi Јakov Milatović", naveo je Mandić u pisanoj izjavi.

Prema njegovim riječima, "da su se pitali političari iz Bošnjačke stranke, Milatović danas ne bi bio predsjednik Crne Gore, a Spajić ne bi bio mandatar".

"Spajiću se više dopada iskrenost poraženih 30. augusta nego iskrenost onih koji su demokratski pobijedili kriminalni režim Mila Đukanovića. Da li se takva iskrenost od nas traži, da zgazimo većinsku volju naroda, da mu okrenemo leđa i budemo za nove i stare podjele, da kažemo ono što ne mislimo i budemo za ono u šta ne vjerujemo", upitao je Mandić.

On je naveo da je koalicija Za budućnost Crne Gore "iskreno postupila i u razgovoru kod predsjednika Crne Gore".

On je rekao da iz te koalicije pozivaju Milatovića "da prekine šutnju i radi posao za koji su ga izabrali građani Crne Gore, a među njima u velikom procentu i glasači Za budućnost Crne Gore".

"Sada želimo da ostvarimo i naredne ciljeve, među kojima su ekonomski prosperitet, vladavina prava, obračun sa kriminalom i korupcijom, borba protiv diskriminacije, a naročito demontaža bivšeg režima, kako se više nikada ne bi desilo da Crnom Gorom zavlada Milo Đukanović i njegova hobotnica", zaključio je Mandić.

Mandatar Milojko Spajić saopćio je da Pokret Evropa sad ima većinu za formiranje nove Vlade Crne Gore i najavio da će predsjednik Skupštine biti lider Demokrata Aleksa Bečić.

Na pitanje je li je definitivno da koalicija Za budućnost Crne Gore koju predvode Milan Knežević i Andrija Mandić neće biti dio Vlade, Spajić je odgovorio da jeste i da su pet puta odbili ponude.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...