BEOGRAD IGNORIŠE ZAHTJEV CRNE GORE: Skoro godinu dana ne šalju dokaze o tome da li je i kada Mandić stekao državljanstvo Srbije

MUP Crne Gore je u junu prošle godine poslalo novi dopis MUP-u Srbije, tražeći od njih informaciju o dokazima.

  • Regija

  • 04. Apr. 2024  

  • 0

Uprkos urgencijama iz Crne Gore, MUP Srbije još crnogorskim vlastima nije dostavio dokaze o tome da li je i kada predsjednik Skupštine Andrija Mandić stekao državljanstvo te države. Beograd se, naime, od juna oglušuje o zahtjeve Crne Gore da dostavi tražene informacije.

To se navodi u odgovoru ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića u odgovoru na pitanje poslanika DPS-a Andrije Nikolića, u koji je CdM imao uvid.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je prošle godine pokrenulo po službenoj dužnosti postupak gubitka crnogorskog državljanstva u slučaju predsjednika Skupštine, nakon čega je Mandić dostavio ovjerenu izjavu u kojoj je naveo kako je državljanstvo Srbije stekao po tada važećim propisima. Nakon toga, MUP Crne Gore obratio se MUP-u Srbije zahtjevom za dostavljanje informacije da li Andrija Mandić ima državljanstvo te republike. Dopisom od 3. marta 2023, iz Srbije smo obaviješteni da je Andrija Mandiću doba postojanja SRJ/SCG obavljao dužnost saveznog ministra, te da je u smislu tada važećih zakna stekao pravo na dobijanje državljanstva Republike Srbije, koje je tada i ostvario”, stoji između ostalog u odgovoru Šaranovića.

Ipak, i pored toga MUP Crne Gore je u junu prošle godine poslalo novi dopis MUP-u Srbije, tražeći od njih informaciju o dokazima, odnosno da li je i kada Mandić stekao državljanstvo Srbije. No, Beograd to očito ignoriše.

“Odgovor na ovaj dopis do danas nije dostavljen od MUP Srbije, ni nakon dostavljanja urgencija 26. januara i 20. marta ove godine”, rekao je Šaranović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...