PREMIJER FEDERACIJE BiH ŠIRI DEFETIZAM: "Nažalost, iskustvo nas uči da presuda Evropskog suda za ljudska prava u BiH ne znači da će automatski biti provedena"

Oglasio se na društvenim mrežama

  • Politika

  • 27. Avg. 2023  

  • 16

Premijer bh. entiteta Federacija BiH i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić oglasio se povodom informacije da je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu donio presudu po apelaciji Slavena Kovačevića.

"Svaka nova presuda Evropskog suda za ljudska prava potvrđuje neupitnu istinu; budućnost evropske Bosne i Hercegovine je budućnost građanske Bosne i Hercegovine, zemlje jednakih ljudi u kojoj prava svih biti jednako zaštićena, a ničije pravo uskraćeno", rekao je Nikšić.

Dodao je da nas iskustvo uči da sama presuda u BiH ne znači da će automatski biti i provedena.

"Ipak, svaka presuda Evropskog suda za ljudska prava nam trasira put i pokazuje šta trebamo, pa i moramo uraditi da BiH postane punopravna članica Evropske porodice. Nadam se da će ova, kao i sve prethodne presude biti provedena jer nam to svima treba", kazao je Nikšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...