SEMIR EFENDIĆ, BEZ ZADRŠKE: "Dnevnom avazu bi pozavidjela i Karadžićeva ratnohuškačka propaganda sa Pala!"

"Sve ovo naravno smeta neprijateljima Bosne i Hercegovine, a njihovo glasilo u Sarajevu je Dnevni avaz. Sada mi je posebno zadovoljstvo da je upravo Stranka za Bosnu i Hercegovinu u političku penziju poslala SBB koji više ne postoji u parlamentima, a poslat ćemo u budućnosti i one koji su naslijedili njihovu neprijateljsku i izdajničku politiku", poručio je Efendić. 

  • Mini market

  • 30. Avg. 2023  30. Avg. 2023

  • 1

Semir Efendić, lider Stranke za BiH i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo oglasio se povodom postavljanja spomenika Kralju Tvrtku I Kotromaniću, a osvrnuo se i na prozivke pojedinih medija poput Dnevnog avaza koji su kao aktuelan dijelili njegov Facebook post iz prošle godine kada je komentarisao nacrte spomenika kralju Tvrtku I Kotromaniću. 

On je spomenik pohvalio, te je naveo kako je gradonačelnici Karić lično čestitao.

"Lokacija za postavljanje spomenika preko puta zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine je najbolja koja se mogla izabrati. Sam spomenik sa srednjevijekovnim grbom kralja Tvrtka koji se nalazi na njegovom štitu kao i na prednjoj strani postamenta, a koji je korišten i kao motiv za prvi grb i zastavu nezavisne Bosne i Hercegovine 'šest ljiljana vezenih u zlatu' ima posebnu simboličku važnost", napisao je Efendić a zatim se osvrnuo na pisanje Dnevnog avaza kojeg je uporedio sa ratnohuškačkom propagandom Radovana Karadžića tokom agresije na našu zemlju

"Dakle, iako ja jučer nisam davao nikakve komentare, učinio je to umjesto mene i u moje ime 'Dnevni avaz' koristeći komentar sa društvenih mreža od prije godinu i po dana kada se raspravljalo o samoj lokaciji za budući spomenik i kada je javnosti bila dostupna samo fotografija makete ili radionička fotografija spomenika. Spomenik u prostoru gdje je postavljen i u veličini u kojoj je postavljen izgleda mnogo bolje. I da se vratimo na komentare i bljuvotine “Dnevnog avaza” koji je ničim izazvan ispisao takve uvrede za općinu Novi Grad koje nije nikada niko, a pozavidjela bi im i Karadžićeva ratnohuškačka propaganda sa Pala koju je predvodio Risto Đogo. Pa neka ostane za ibret šta su sve u stanju napisati za općinu koju mi volimo, a oni mrze", napisao je Efendić a zatim podijelio sa svojim Facebook pratiocima dio komentara Dnevnog avaza: "Prvi se javio, (ne)očekivano, Semir Efendić, lider SBiH i načelnik Općine Novi Grad!? Najveće općine u državi koju je svojim dolaskom u načelničku fotelju pretvorio u vehabijsko-sirijsko-alžirsku mahalu, u kojoj se osjećate kao da ste na Srednjem istoku, samo vam trebaju malo duža brada, turban i burka. Nije naodmet ni kamila. Njemu je jučer zasmetao kralj Tvrtko u haljini. Ne smetaju Efendiću razni „dimijaši“ i „haljinaši“ koje je okupio u Novom Gradu i stvorio leglo vehabizma…" 

Potom je Efendić poručio da je Novi Grad osim što ima najviše stanovnika, općina je sa najvećim prometom fiskalnih uređaja, odnosno najviše prihoda od PDV-a u cijeloj državi, sa najvećim brojem zaposleog stanovništva i sa najvećim rastom broja zaposlenih, sa navjećim brojem djece u osnovnim školama, općina koja prednjači u razvoju u brojnim oblastima i u kojoj se na pravi način baštini historija, gdje je prije nekoliko godina otvoren park “Bosanski stećak i zastava” i javno istaknuta zastava iz vremena kralja Tvrtka preko puta zgrade općine. Izgrađen je i monumentalni spomen zid za skoro dvije hiljade šehida i poginulih boraca, spomenik našim herojima Safetu Zajku i Safetu Hadžiću, naveći i najljepši park u državi, Dom oslobodilaca i uskoro Krila slobode na brdu Žuč. 

"Sve ovo naravno smeta neprijateljima Bosne i Hercegovine, a njihovo glasilo u Sarajevu je Dnevni avaz. Sada mi je posebno zadovoljstvo da je upravo Stranka za Bosnu i Hercegovinu u političku penziju poslala SBB koji više ne postoji u parlamentima, a poslat ćemo u budućnosti i one koji su naslijedili njihovu neprijateljsku i izdajničku politiku", zaključio je Efendić.  

Jučer nisam davao nikakve javne komentare u vezi sa spomenikom Kralja Tvrtka I Kotromanića koji je postavljen u Sarajevu...

Posted by Semir Efendić on Wednesday, 30 August 2023

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...