ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA PRUGE: Od večeras tramvaji voze od Ilidže do Baščaršije (VIDEO)

Rekonstrukcija pruge od Čengiće Vile do Marindvora počela je u septembru prošle godine

  • Društvo

  • 03. Sep. 2023  03. Sep. 2023

  • 0

Završena je rekonstrukcija tramvajske pruge, a u 18:00 sati novom prugom krenuo je prvi tramvaj od Ilidže do Baščaršije.

Vožnji je prisustvovao i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta (SDP). Rekonstrukcija pruge od Čengiće Vile do Marindvora počela je u septembru prošle godine.

Rekonstrukcija dijela pruge od Ilidže do Čengiće Vile je trajala od avgusta 2021. do septembra 2022. godine, a rok za završetak ukupne rekonstrukcije je nešto duže od dvije godine.

Podsjetimo, novac za rekonstrukciju pruge (40 miliona KM) osiguran je kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

"Od večeras tramvaji voze od Ilidže do Baščaršije. Sve što sam imao reći o izgradnji sarajevske pruge, mislim da sam rekao.

Nije bilo lako nikome, ali ne vraćamo se nazad. Idemo naprijed, jer čeka nas mnogo posla do najboljeg javnog prevoza. Nova sarajevska pruga neka bude na ponos svima nama i generacijama koje dolaze.

Uvijek će za svakog od nas biti više od projekta. Hvala radnici, hvala kolege, hvala građani, hvala Sarajevo", napisao je Šteta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...