REAKCIJA REISA KAVAZOVIĆA: "Krv na licu Bošnjaka u RS-u je sramota i odgovornost svih nas"

"Može li jednonacionalni bezbjedonosni sistem u RS zaštititi Bošnjake i druge nesrbe?"

  • Društvo

  • 04. Sep. 2023  04. Sep. 2023

  • 4

Povodom još jednog napada na povratnike u RS, danas je reagirao reisul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović, koji je predstavnike vlasti pozvao da konačno nešto učine za one koji su pokazali odlučnost da se vrate u svoje domove iz kojih su već jednom protjerani.

"Krv na licu Bošnjaka u RS-u je sramota i odgovornost svih nas . Šta će biti nakon krvavih lica u Višegradu, Bratuncu i Kamenici?! Hoće li stavljanje obloga na rane povratnika i deklarativna podrška dijela političkih elita iz FBIH biti jedini odgovor? Hoće li se sve završiti na formalnom prekršajnom procesuiranju počinitelja ako se ikada i pronađu? Kada će zločini iz mržnje napokon biti adekvatno procesuirani? Kada će na odgovornost biti pozvani oni koji stvaraju ozračje mržnje i netrpeljivosti prema Bošnjacima, muslimanima i drugim manjinama?

Znaju li politički predstavnici bošnjačkog naroda delegirati ovo pitanje na nivou države Bosne i Hercegovine? Može li jednonacionalni bezbjedonosni sistem u RS zaštititi Bošnjake i druge nesrbe? Kada će međunarodna zajednica na dnevni red staviti reformu policije i sigurnosnog sektora kako bi se svi građani na čitavoj teritoriji Bosne i Hercegovine osjećali jednako sigurno i zastupljeno?

Posjete unesrećenima i plač nad njihovom sudbinom nije ono što oni očekuju od vlasti. Budite bar jednom ljudi, učinite nešto za one koji su pokazali odlučnost da se vrate u svoje domove iz kojih su već jednom protjerani", napisao je Kavazović.

Krv na licu Bošnjaka u RS-u je sramota i odgovornost svih nas Šta će biti nakon krvavih lica u Višegradu, Bratuncu i...

Objavljuje Reisu-l-ulema Husein ef. KavazovićPonedjeljak, 4. rujna 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...