EVO GDJE JE POMAHNITALI BOMBAŠ NABAVIO EKSPLOZIV KOJIM SE RAZNIO: Programer bio na ratištu u Hrvatskoj, utvrđuju se svi detalji

Istražitelji utvrđuju gdje je Đorđe Azarić (57) iz Smedereva nabavio paklenu napravu kojom je umalo počinio katastrofu

  • Hronika

  • 04. Sep. 2023  04. Sep. 2023

  • 2

Nakon što je programer Đorđe Azarić (57), kako se sumnja, u četvrtak aktivirao eksplozivnu napravu u zgradi u Smederevu u Srbiji kojom prilikom je nastradao, dok su brat i sestra, Nikola P. (21) i Miljana P. (22), povređeni, istražitelji utvrđuju koji eksploziv je Azarić upotrijebio, kao i gdje ga je nabavio.

Kako Kurir saznaje, postoje sumnje da je Azarić razoran eksploziv, koji je uništio pola zgrade, donio sa ratišta u Hrvatskoj, gdje je bio devedesetih godina.

Dug od 7.000 eura

"Sumnja se da je Đorđe kobnog dana nakon dugogodišnjih problema sa svojim podstanarima odlučio da "riješi agoniju", koja je navodno nastala zbog neplaćene kirije i računa", podsjeća naš izvor i dodaje da je okidač bio to što su Azariću sudski izvršitelji došli da plijene imovinu zbog duga od 7.000 eura koji je napravljen u stanu koji je on prije pet godina izdao porodici - Aleksandru P., njegovom sinu Nikoli, njegovoj kćerki Miljani i maloljetnoj unuci.

"Ne isključuje se mogućnost da je Azarić eksploziv razorne moći donio prije više od 20 godina sa ratišta i da ga je čuvao u kući u kojoj je živio sam, a koju je naslijedio od pokojnog oca. Eksploziv je izuzetno jak, razorna moć mu je ogromna, jer je detonacija razrušila sve stanove na petom i četvrtom spratu zgrade, a eksplozija se osjetila u čitavom Smederevu", navodi naš izvor i dodaje da istražitelji utvrđuju porijeklo eksploziva.

"Detaljna istraga koju vodi Više javno tužilaštvo u Smederevu utvrdit će da li su ova saznanja i pretpostavke tačne, kao i koja količina ekspolziva je bila u pitanju. Prema nekim nezvaničnim procjenama, radi se o tri kilograma eksploziva, a Azarić je paklenu napravu u zgradu donio u rancu", kaže izvor i podsjeća da je od siline detonacije Azarićevo tijelo bilo raskomadano.

Koristio internet

Rođaci i prijatelji Đorđa Azarića kažu da su šokirani njegovim činom, opisuju ga kao mirnog i povučenog čovjeka.

"Pitamo se odakle njemu eksploziv. Ili ga je donio sa ratišta ili ga je sam napravio. On je bio pametan čovjek, bavio se kompjuterima, pretražiao je internet, moguće i da je na internetu vidio kako se prave te naprave i da je sam smućkao nešto. Djeluje nam kao da nije ni bio svjestan koliko je taj eksploziv moćan i jak", pričaju prijatelji pokojnog čovjeka.

Imali sreće

Nisu ga pustili u stan

Kako je objasnio naš sagovornik, Đorđe Azarić je aktivirao eksploziv ispred vrata stana, što je spasilo život njegovim podstanarima.

"Stan se nalazi na posljednjem spratu zgrade i krov je u tom dijelu od stakla. Kako je Azarić aktivirao eksploziv ispred vrata stana, vrata su raznesena, a raznesen je i čitav taj zid. Podstanari su sebi spasili život tako što mu nisu otvorili vrata, inače ko zna šta bi bilo. Nikola ima povrede oka, dok je njegova sestra slomila lakat i ima posjekotine", kaže izvor.

O računima

Davali smo mu novac redovno

Aleksandar P., koji je sa sinom, kćerkom i unukom stanovao kod Azarića, kaže za Kurir da nije tačno da mu nisu plaćali kiriju i račune. Prema njegovim riječima, njegov sin Nikola je Đorđu svakog mjeseca davao novac.

"Šta je Đorđe radio s tim novcem mi ne znamo, mi mu nismo tražili priznanice", tvrdi Aleksandar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...