"POTREBNO JE POPRAVITI EKOLOŠKO STANJE U OPĆINI": NES se odlučio držati izvan političkih obračuna u Novom Sarajevu

Organizirali druženje s građanima kako bi se popravilo ekološko stanje u ovoj općini.

  • Politika

  • 04. Sep. 2023  

  • 0

Općinski odbor NES Novo Sarajevo organizirao je večeras u „Dječijoj kući“ panel diskusiju pod nazivom „Ekološko stanje Općine Novo Sarajevo“. Osim velikog broja zainteresiranih građana, panel diskusiji su prisustovale i brojne zvanice, kako iz NES-a, tako i iz kulturnog i političkog života Sarajeva.

Ideja za ovu panel diskusiju nastala je od mladih članova NES-a i na osnovu stalnih pitanja i zahtjeva naših građana.

S obzirom na to da se nalazimo u vremenu stalnih medijskih sukoba, refenduma i opoziva, NES je odlučio djelovati suprotno od toga i učiniti sve da se organizira druženje ovakvog tipa i da razgovaramo sa građanima općine Novo Sarajevo o problemima koji dotiču svakog od nas.

"Cilj ovog panela nije bio da se kritikuju odgovorni za stanje komunalne higijene u našoj lokalnog zajednici i da se sa ovog mjesta šalju političke poruke, već da naši panelisti iznesu svoje viđenje i doživljaje i zajedno sa našim sugrađanima donesemo konkretne zaključke", rekao je Nedim Salihagić, predsjednik OO NES Novo Sarajevo.

Panelisti su govorili o ekološkom stanju općine Novo Sarajevo iz njihovih pozicija i saznanja. Sva pitanja građana su evidentirana i bit će predmet analize i pokretanja i inicijativa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...