POTJERA U LONDONU: Osumnjičeni terorista pobjegao iz zatvora

Pobjegao je iz zatvora Wandsworth u Londonu i smatra se da je još uvijek u gradu. Posljednji put je viđen u bijeloj majici, crvenim, bijelim kariranim hlačama i smeđim čizmama, priopćila je policija.

  • Hronika

  • 06. Sep. 2023  06. Sep. 2023

  • 0

U Londonu je u toku potraga za bivšim vojnikom osumnjičenim za terorističke napade, koji je pobjegao iz zatvora u srijedu ujutro.

Danijel Abed Khalife, star 21 godinu, čekao je suđenje nakon što je optužen da je postavio lažne bombe u vojnoj bazi, piše BBC.

Pobjegao je iz zatvora Wandsworth u Londonu i smatra se da je još uvijek u gradu. Posljednji put je viđen u bijeloj majici, crvenim, bijelim kariranim hlačama i smeđim čizmama, priopćila je policija.

Policija vjeruje da je pobjegao iz Wandswortha, zatvora B kategorije u jugozapadnom Londonu, oko 07 i 50 jutros po lokalnom vremenu.

Policija kaže da je najvjerovatnije još uvijek u Londonu. Pozvali su građane da ih nazovu ako ga vide da mu ne prilaze, ali su rekli da vjeruju da Khalife predstavlja prijetnju za širu javnost.

Khalife je bio u pritvoru čekajući suđenje u vezi s terorizmom i kaznenim djelima Zakona o službenim tajnama.

U veljači, Magistratski sud u Westminsteru naveo je da je on navodno postavio lažne uređaje u zgradi Ministarstva odbrane u Stafordu “s namjerom izazivanja uvjerenosti da će predmet eksplodirati ili se zapaliti”.

On je također optužen da je izvukao osobne podatke o vojnicima iz sustava zajedničke administracije Ministarstva odbrane koji su “vjerojatno bili korisni za osobu koja je počinila ili priprema teroristički akt” 2021. godine.

Bjegovi iz zatvora su bili rijetki u Engleskoj posljednjih godina, sa samo pet od 2017., a manje od 20 od 2010.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...