NENAD VUKOVIĆ, OTVORENO: "Ovo je teška obmana, sastanak Trojke, Dodika i Čovića je potvrda svega..."

S obzirom da vlast ne želi da zakaže tu sjednicu, naši poslanici, odnosno šefovi klubova poslanika su zakazali ''Parlament na otvorenom'', gdje se želi ukazati na ovakve stvari'', rekao je Vuković, naglašajući da će skup, ipak, biti održan uprkos zabrani MUP-a.

  • Politika

  • 07. Sep. 2023  

  • 1

Ovoga jutra u političkim minutama jutarnjeg programa Federalne televizije gostovao je Nenad Vuković, zamjenik predsjednika PDP-a.

Vukoviće je govorio o posljednjem sastanku vladajuće koalicije, najavi Dodika da će zabraniti boravak visokog predstavnika u Republici Srpskoj, djelovanju i planovima opozicije u RS-u, reformama, ali i drugim temama.

-Parlament na otvorenom-

''Radi se o tome da je predsjenik Narodne skupštine, gospodin Stevandić, odbio zahtjev opozicije koja je tražila da se sazove Narodna skupština povodom kršenja zaključaka koje je ista ta Skupština donijela kada je u pitanju ponašanje naših funkcionera RS-a u zajedničkim institucijama BiH.

Radi se o tome da je prije nekoliko mjeseci na  prijedlog Dodika i SNSD-a Narodna skupština usvojila zaključak kojim je rečeno da se u zajedničkim institucijama BiH neće usvajati ni jedan zakon prije Zakona o Ustavnom sudu BiH. Mi smo svjedočili da je u prethodnih desetak dana, taj isti SNSD koji je donio taj zaključak usvojio, čini mi se, usvojio pet zakonskih rješenja te je time prekršio zaključak Narodne skupštine.

Mi to smatramo ponižavanjem Narodne skupštine, trgovanjem zaključcima Narodne skupštine sa svojim koalicionim partnerima u Sarajevu i zbog toga smo i tražili sjednicu Narodne skupštine na kojima bismo raspravili ta pitanja. S obzirom da vlast ne želi da zakaže tu sjednicu, naši poslanici, odnosno šefovi klubova poslanika su zakazali ''Parlament na otvorenom'', gdje se želi ukazati na ovakve stvari'', rekao je Vuković, naglašajući da će skup, ipak, biti održan uprkos zabrani MUP-a.

''Ne očekujem bilo kakav problem jer smo imali poslije izbora dva velika opoziciona skupa u Banja Luci i imali smo veliku odgovornost kada je bilo više od 20 hiljada ljudi koji su negodovali zbog prekrajanja izborne volje građana i tada smo pokazali sposobnost da se možemo nositi sa organizacijom ovako velikih skupova, prema tome, mislim da će večeras biti sve uredu.''

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...