"BIO JE PELIN I MED": Petnaest godina je prošlo od odlaska kralja funka, Dino Dvornik živio je silovito, uvijek u šestoj brzini (FOTO)

Njegove pjesme i danas zvuče savremeno i atraktivno, premda je prve hitove, poput "Zašto praviš slona od mene" i "Ti si mi u mislima", objavio potkraj osamdesetih.

  • Sjećanje

  • 07. Sep. 2023  

  • 0

Petnaest godina je prošlo od odlaska kralja funka: Dino Dvornik preminuo je 7. septembra 2008. u svom stanu, samo osamnaest dana nakon što je proslavio 44. rođendan.

"Bio je pelin i med, ali neizmjerno dobar lik. 15 godina je nekako brzo prošlo, čini mi se da je njegov odlazak bio nedavno", napisala je Danijela Dvornik u svojoj objavi u kojoj se prisjetila pokojnog supruga.

"Bili smo tako mladi kad smo se upoznali i nismo imali love. Imali smo neopisivu ludost da slijedimo svoje snove, on glazbu, a ja njega i njegovu glazbu... Nitko mu nije vjerovao, nitko ga nije bodrio, osim nas nekoliko istih luđaka. I nitko od nas nije znao kamo će to otići... Sviđalo mi se sve na njemu: njegova lucidnost, njegova odlučnost, njegova strast, njegov ritam za ples, njegova iskrenost, njegov osjećaj za ljude i njegova lakoća shvaćanja onih koji njega nisu razumjeli. Bili smo zajedno u dobru i u zlu. Gledala sam njegove uspone, ali i njegove padove, bodrila ga i vraćala mu snagu kad ni ja svoju nisam imala. Da je živ, vjerojatno bi bila uz njega jer od njega se nije moglo otići bez da se vratiš", napisala je Danijela.

Dino Dvornik živio je silovito, uvijek u šestoj brzini, o čemu najbolje svjedoči njegova muzička ostavština. U dvije decenije karijere objavio je šest studijskih albuma, za svoj rad dobio je dvanaest Porina, od kojih mu je osam dodijeljeno posmrtno, a njegove pjesme i danas zvuče savremeno i atraktivno, premda je prve hitove, poput "Zašto praviš slona od mene" i "Ti si mi u mislima", objavio potkraj osamdesetih, prenosi Gloria.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...