IGOR CRNADAK I NEBOJŠA VUKANOVIĆ RAVNO U METU: "Stranci su na strani Dodika..." (VIDEO)

"I Vučić, i Milanović, i Orban, i Erdogan, i Putin. Svi oni su na Dodikovoj strani. Evropska unija, od MMF-a, EBRD-a, dali su milijardu Dodiku".

  • Vijesti

  • 07. Sep. 2023  

  • 1

Gosti današnjeg izdanja Rezimea Federalne TV bili su Igor Crnadak, šef Kluba PDP u NSRS-u, i Nebojša Vukanović, lider Pokreta za pravdu i red i zastupnik u NSRS-u.

Kada je riječ o najavljenoj skupštini na otvorenom Crnadak kaže da se ništa se nije promijenilo i da će ona biti održana unatoč velikom pritisku.

"Ja sam juče u 13 časova bio u MUP-u na poziv jednog od inspektora, obavio sam razgovor oko ovog događaja i nije bilo nikakvih problema. Obavijestili su me da smo obavezni da se pridržavamo zakona i one famozne udaljenosti od 50 metara od zgrade Narodne skupštine. Nakon toga je uslijedio obrat. Prvo je bio jedan telefonski pokušaj da se promijeni lokacija, nakon što smo mi rekli da nemamo namjeru mijenjati lokaciju, negdje oko pola 7 uveče, ja sam pozvan i uručeno mi je rješenje kojim se zabranjuje ovaj skup. Očigledno je došlo do velikog pritiska iz samog vrha vlasti prema policiji. Bili smo dovedeni u situaciju da nemamo kud, mi moramo ići dalje, mi smo obavezni prema narodu da ne posustanemo pod lažnim patriotama. Desiće se parlament na otvorenom, mi ćemo to uraditi kako smo i planirali, potpuno u skladu sa zakonom", navodi Crnadak.

Pojasnio je da je ono što je MUP naveo u svom obrazloženju kao tobože razlog - a to je da ne može tu da se održi skup jer grad ne propisuje da se na toj lokaciji mogu održavati skupovi - demantovano.

"Sa svih strana je potpuno demaskirana ova akcija kojom je režim pokušao da spriječi skup, a mislim da je to njima - sportskim žargonom - klasičan autogol. Oni su u velikom strahu i svjesni da se kraj bliži", ocijenio je.

Vukanović kaže da Dodik što je gori i što se ponaša primitivnije, što više ljude napada i vrijeđa - to dobija više.

"I on stalno podiže ulog jer se uvijek nagrađivalo, i od njihovih koalicionih partnera iz Federacije, bilo da se radi o SDA ili Trojci, a i od međunarodne zajednice. On je pogazio odluke NSRS - nisu usvojene izmjene Zakona o Ustavnom sudu, a usvojen je Zakon o vinu i još neki drugi i jasno je da su zaključci NSRS prekršeni i mi jednostavno želimo da ga izvedemo na čistac", kategoričan je Vukanović.

Vukanović dodaje da mu je Sarrazin danas rekao da mu je Dodik priznao da nema nikakav plan i taktiku i da se ona provodi, kako kaže, od dana do dana.

"Mi smo taoci, ali najveću odgovornost snosi, prije svega, međunarodna zajednica, koja je amnestirala Dodika za izbornu krađu. Umjesto da se ti koji su krali procesuiraju i budu uhapšeni, stranci su progledali Dodiku kroz prste. Trojka ga je nagradila dajući četvrtog delegata, da ima sve ključeve Bosne i Hercegovine i sada smo svi građani BiH taoci pogrešnih odluka međunarodne Zajednice, Trojke i HDZ-a koji su činili ustupke Dodiku", tvrdi Vukanović.

"S jedne strane Dodikove političke protivnike visoki predstavnici su masakrirali da bi njemu otvorili put da dođe na vlast, a sa druge strane njemu je dozvoljeno sve - da prijeti blokadama, ratom, otcijepljenjem - to je način na koji on prikriva svoju stvarnu ulogu, a to je da je on pijun i marioneta stranaca. Potpisao je ANP, otvorio je vrata NATO-a, prodao je Republiku Srpsku, podržao Zelenskog", poručuje Vukanović.

Crnadak smatra da Dodik nije jedini problem ove zemlje.

"Oni imaju svoje partnere na drugoj strani međuentitetske linije i vode politiku stalnog kreiranja kriza. Vrlo često Dodiku pojas za spašavanje baci neko iz Sarajeva. Onda on prenosi odgovornost na opoziciju. Sve što se tiče teritorije, imovine, nadležnosti Repubilike Srpske, to su stvari, oko kojih, što se tiče PDP-a, nema rasprave. Režim u RS-u je, nije ništa drugo nego grupa lažnih patriota".

Vukanović je naveo da opoziciji ne treba ničija podrška.

"I Vučić, i Milanović, i Orban, i Erdogan, i Putin. Svi oni su na Dodikovoj strani. Evropska unija, od MMF-a, EBRD-a, dali su milijardu Dodiku", kazao je Vukanović.

Kada je riječ o optužnici protiv Dodika naglasio je da ne vjeruje nijednom sudu i tužilaštvu. "Da imamo pravosuđe grupa korumpiranih političara davno bi bila iza rešetaka".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...